Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskelbta, kada bus atidaryta dėl grindų deformacijos uždaryta sostinės Linkmenų gatvės „Rimi“

Nuo balandžio pradžios neveikianti „Rimi“ parduotuvė sostinės Linkmenų gatvėje bus atidaryta spalio 26 dieną, pranešė prekybos tinko viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė. Sprendimas priimtas po to, kai Vilniaus miesto savivaldybės specialistai pripažino pastatą saugiu naudoti.
Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Gavome Vilniaus miesto savivaldybės administracijos išvadas, kad Miesto ūkio ir transporto departamentas pripažino Linkmenų g. esančią parduotuvę saugia ir leido naudoti pastatą pagal paskirtį. Savivaldybės departamento specialistų išvadoje pažymima, kad priežastys, sukėlusios pastato deformacijas, nustatytos, taip pat buvo atlikti pamatų stiprinimo darbai, atkurtas pastato grindų horizontalumas, o statinio konstrukcijos atitinka teisės aktų reikalavimus. Pastate šiuo metu atliekami paprastojo remonto darbai“, – komentare žiniasklaidai teigia G.Bielskytė.

15min pirmadienį rašė apie Vilniaus miesto savivaldybės specialistų sprendimą prekybos tinklui atnaujinti veiklą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje

Primename, „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje netikėtai buvo uždaryta balandžio 5 dieną dėl pastebėtų įtrūkimų. Uždarius parduotuvę sukviesti ekspertai, kad įvertintų pastatą. Tuomet skelbta, kad vienoje iš pastato zonų deformavosi grindys.

Iš pradžių teigta, kad parduotuvė uždaryta laikinai iki balandžio 7 d. Tačiau tądien „Rimi“ pranešė, kad uždarymas pratęstas iki balandžio 9 dienos imtinai. Balandžio 10 dieną parduotuvė turėjo veikti, tačiau jos nuspręsta neatidaryti, kol nėra aiškios ekspertų išvados. Tada atidarymo data buvo nukelta iki balandžio 24 dienos. Pastarąjį kartą skelbta, kad parduotuvė liks uždaryta iki gegužės 5 dienos. Gegužės 4 dieną „Rimi“ atstovė spaudai pranešė, kad parduotuvė uždaroma neribotam laikui.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje

Prekybos tinklas „Rimi“ rugsėjį buvo pranešęs, kad ekspertizę atlikusi bendrovė „Ekspertika“ konstatavo, jog pastatas nebuvo avarinės būklės, tačiau turėjo avarinės būklės požymių, buvo nustatyti tam tikri pamatų ir grindų defektai.

Pastato savininkas, bendrovė „BM būstas“, paraleliai ekspertizei vasarą objekte atliko papildomus pastato pamatų tvirtinimo darbus pagal parengtą pamatų stabilizavimo projektą, kuriam pritarė ekspertai.

„Ekspertikos“ specialistai nurodė, kad deformacijos pastate atsirado, nes nebuvo atlikti išsamūs inžineriniai geologiniai tyrimai, rengiant statinio konstrukcijų darbo projektą, kaip to reikalauja teisės aktai.

„Pagal išsamių geologinių tyrimų rezultatus ir ekspertų rekomendacijas pastato savininkas „BM būstas“ sudarė ir įgyvendino pamatų sutvirtinimo planą. Tokie sutvirtinimai išsprendė geologijos tyrimų trūkumų problemą, todėl ekspertai pripažino pastatą saugiu“, – anksčiau yra sakiusi prekybos tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

Pastatą statė bankrutuojanti bendrovė „Lakaja“, o jį valdo Igorio Leontjevo valdoma įmonė „BM Būstas“. Uždarius parduotuvę I.Leontjevas BNS teigė, kad didelės grėsmės pastato saugumui šiuo metu nėra.

Gegužės viduryje 15min kalbino architektūros bendrovės „Tiksli forma“, kuri projektavo pastatą, direktorių Kęstutį Mikulskį, tačiau tuomet jis atsisakė plačiau komentuoti situaciją. Tada projektavimo įmonės vadovas buvo įsitikinęs, kad Rygos scenarijus, kai įgriuvo prekybos centro „Maxima“ stogas, tikrai nepasikartos.

„Negaliu dar komentuoti tų dalykų, nes ryškumo nėra iki galo. Draudikai dabar šnekasi su prekybos centro savininku ir kol kas negaliu komentuoti“, – gegužę kalbėjo K.Mikulskis.

Po 2013-ųjų pabaigoje įvykusios tragedijos Rygoje, kai, įgriuvus parduotuvės stogui, žuvo 54 žmonės, Lietuvoje Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) tikrino visų Lietuvos prekybos centrų ir visuomeninių objektų saugumą ir daugiau nei 50-yje jų rado pažeidimų.

Parduotuvė Linkmenų gatvėje atidaryta 2015 metų lapkritį. 5,6 tūkst. kv. m ploto pastate kartu atsidarė ir 16 įvairias paslaugas teikiančių parduotuvių. Investicijų į ją prekybos tinklas neatskleidė.

Prekybos tinklas „RIMI Lietuva“ yra pastato naudotojas, pastato statytojas ir savininkas – bendrovė „BM būstas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito