Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Patvariau nebūna: terasa, kurios grindimis galės vaikščioti kelios kartos

Svajojate apie terasą, kuri po daugelio metų naudojimo atrodo kaip nauja? Jums reikia plytelių, kurios susidoros su pačiomis ekstremaliausiomis sąlygomis. 2 ir 3 cm storio akmens masės plytelės – ypač tvirta grindų dangos medžiaga, atspari dilimui, pažeidimams ar nepalankioms oro sąlygoms.
Neklijuojamos terasinės plytelės
Neklijuojamos terasinės plytelės / plytelesterasoms.lt nuotr.
Temos: 2 Terasa Apdaila

Plytelių kolekcijos yra ne tik aukštos kokybės, funkcionalios, tačiau taip pat nesenstančios ir išlaikančios eleganciją ir estetiką. Asortimente rasite įvairaus paviršiaus dizainus: medžio, marmuro, betono ir kt. imitacijų. Gamybos procesas sujungia akmens masės patvarumą su moderniu dizainu.

Atsižvelgiant į naujas inovacijas ir sprendimus, vis labiau populiarėja neklijuojamos terasinės plytelės, kurias galime išvysti ne tik verslo sektoriaus objektuose, kavinėse, viešbučiuose, pramogų zonose, tačiau ir individualių bei daugiabučių namų projektuose. Šios plytelės pritaikytos tiek vidaus, tiek lauko darbams: terasoms, balkonams, stogų terasoms, takeliams. Interjero ir eksterjero dizaineriai, gerbūvio specialistai 2 ir 3 cm plyteles vis labiau pritaiko modernaus, patogaus ir išskirtinio stiliaus įgyvendinimui. Patys populiariausi akmens masės plytelių matmenys yra 60x60, 75x75, 60x120 cm. Šioms plytelėms nereikalingas impregnavimas, jos lengvai plaunamos ir prižiūrimos.

2 cm plytelės

Naudojant įprastines plytelių dangas, klijuojant jas tiesiai ant hidroizoliacinio sluoksnio, ilgai tokio tipo terasos netarnauja. Dažnais atvejais plytelės atšokinėja, nes per plytelių siūles susikaupęs lietaus vanduo ant hidroizoliacijos sluoksnio, užšaldamas plečiasi ir ardo dangą.

plytelesterasoms.lt nuotr./Neklijuojamos terasinės plytelės
plytelesterasoms.lt nuotr./Neklijuojamos terasinės plytelės

Tačiau keičiantis technologijoms ir medžiagoms, atsiranda modernūs plytelių montavmo sprendimai. 2 cm storio akmens masės terasinės plytelės klojamos nenaudojant įprastų plytelių klijų ir siūlių glaisto. Populiariausias plytelių montavimo būdas yra jas dėti ant reguliuojamo aukščio atramų (pjedestalų). Greito klojimo sistema leidžia plyteles sumontuoti pačiam be brangių specialistų pagalbos.

Pakeltos grindys yra patogi erdvė paslėpti vamzdžius, elektros instaliaciją bei kitas komunikacijas. Orientuojantis į objekto paskirtį bei esamas galimybes apkrovoms, žmonių srautus, technines montavimo galimybes esant jau senai keičiamai dangai, reguliuojamas atramas galima kombinuoti su aliuminio konstruktyvu.

Reguliuojamų atramų aukštis gali laviruoti nuo 11 mm iki pusės metro, prisitaikant prie esamos situacijos balkone ar lauko terasoje. Montuojant plyteles ant reguliuojamo aukščio atramų, būsite užtikrinti, kad plytelės neatšoks.

plytelesterasoms.lt nuotr./Neklijuojamos terasinės plytelės
plytelesterasoms.lt nuotr./Neklijuojamos terasinės plytelės

Kaip tai įmanoma? Sunki plytelė prisispaudžia savo svoriu ir nejuda. Lietaus vanduo, pagal suformuotus terasinių plytelių nuolydžius, laisvai nuteka per atvirus tarpus tarp plytelių, tokiu būdu patekdamas po plytelėmis tiesiai ant hidroizoliacinio sluoksnio, kuris nubėga į vandens surinkimo sistemą. Po reguliuojamomis atramomis (pjedestalais) ir ant jų dedamos guminės tarpinės, kurios amortizuoja ir pašalina bet kokius trinties garsus tarp skirtingų medžiagų.

Terasose, kur galimos didelės apkrovos, naudojama aliuminio karkaso sistema, ant kurios yra klojamos 2 cm akmens masės plytelės. Dažnais atvejais, jeigu tai yra stogo terasa, stengiamasi palengvinti pačios konstrukcijos svorį. Būtent šiuo atveju aliuminio sijos yra tinkamiausias sprendimas karkaso formavimui.

Jeigu turime tipinę situaciją – išbetonuotus polius, ar galime juos pritaikyti plytelių dangai? Be abejo, tokiu atveju yra konstruojamas terasos karkasas pasirinktinai iš metalo, cinkuoto metalo ar aliuminio profilių, ant kurių sukami specialūs elementai, į juos įstatomos plytelės. Kaip matote, šio tipo 2 cm akmens masės plytelės gali būti montuojamos itin skirtingose situacijose, tik reikia įvertinti patį optimaliausią pasirinkimą bei pasirinkti priedus, tinkančius konkrečiai situacijai.

VIDEO: Plytelės, kurių nereikia klijuoti !!! Sprendimas terasoms, balkonams, stogų terasoms.

Plytelių klojimas ant žvyro, skaldos, žolės

Terasines plyteles galima panaudoti kaip gerbūvio elementą, formuojant takus ar poilsio zonas. Kad suklotos plytelės netrukdytų vejos pjovimui, reikia nuimti velėną ir išlyginti paviršių, kad plyletė būtų tame pačiame lygyje su žole. Po plytele išlyginimui galima naudoti smėlį, mažos frakcijos skaldelę, žvyrą. Pagrindo paruošimas priklauso nuo objekto paskirties. Plyteles galima dėti su tarpais, paliekant žolės ar akmenėlių intarpus arba formuojant vientisą raštą. Dedant plytelę prie plytelės dedamas plastikinis kryžiukas, kad plytelė su plytele nesiliestų. Tarpai tarp plytelių užberiami atsijomis.

plytelesterasoms.lt nuotr./Neklijuojamos terasinės plytelės
plytelesterasoms.lt nuotr./Neklijuojamos terasinės plytelės

3 cm plytelės

3 cm plytelės klojamos ne tik individualių namų kiemuose, bet ir prie biuro patalpų, įvažiavimų, stovėjimo aikštelių ar kito tipo susibūrimo vietų. Plytelės atlaiko iki 3,5 tonų svorį. Tai modernus sprendimas nenorintiems standartinių betoninių trinkelių. Šios plytelės yra gerokai sunkesnės ir keturis kartus patvaresnės nei 2 cm serijos plytelės. Būtent šios plytelės yra atsparios variklio alyvos ar tepalo dėmėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas