Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavilnių regioniniame parke – modernus vaikų ugdymo centras

Nekilnojamojo turto grupė „Inreal“ užbaigė administracinio pastato A.Kojelavičiaus gatvėje, Vilniuje rekonstrukciją. A+ energinės klasės 1420 kv. m rekonstruotas pastatas stovi daugiau nei 7 ha užimančio Augalų centro „Multiflora“ (Lauko gėlininkystės bandymų stoties) teritorijoje, Pavilnių regioniniame parke. Jame įsikurs vaikų ugdymo centras – menų studija „Diemedis“.
Vaikų ugdymo centro Pavilnyje projekto pristatymas
Vaikų ugdymo centro Pavilnyje projekto pristatymas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Investicijos į rekonstrukciją siekė 1,9 mln. eurų.

„Idėja integruoti vaikų ugdymo įstaigą į Augalų centrą gimė pokalbiuose apie jaunąją kartą, tolstančią nuo gamtos. Šis sumanymas įsiliejo į „Inreal“ grupės plėtros strategiją – kurti ypatingus projektus išskirtinėse vietose“, – pranešime teigė „Inreal“ grupės vadovas Gediminas Pruskus.

Pastatui suteikia A+ energinė klasė, o jo sandarumas atitinka A++ parametrus. Geoterminis grindų šildymas ir vėsinimas, priklausomai nuo metų laiko, bei rekuperacinė vėdinimo sistema sukuria patalpose komfortišką mikroklimatą. Rūbinėje įrengtos šildomos sienos efektyviam drabužių džiovinimui.

„Šioje vietoje laiką praleidę vaikai tikrai žinos, jog tulpės, braškės ir kopūstai auga ne parduotuvių lentynose. Jie jaus žemę ne tik po kojomis, bet ir tarp pirštelių“, – kalbėjo „Diemedžio“ direktorius Virgilijus Pupeikis.

Pastate suprojektuoti uždari kiemeliai-sodai, kuriuose patys vaikai galės sodinti ir prižiūrėti augalus. Šiuo metu yra sudarytos 182 sutartys su būsimų įstaigų auklėtinių šeimomis. 86 jų – ikimokyklinukai, likusieji – 1-5 klasių moksleiviai.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vaikų ugdymo centro Pavilnyje projekto pristatymas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vaikų ugdymo centro Pavilnyje projekto pristatymas

Atsižvelgiant į sklypo vietą regioniniame parke, šalia esančius Ancučių ir Pūčkorių kraštovaizdžio draustinius, pasirinkta „sodybos“ rekonstrukcijos vizija.

„Vieno aukšto kresni ir pailgi tūriai su dvišlaičiais stogais yra priderinti prie reljefo ir apjungti taip, kad sudarytų vidines erdves-kiemelius, būdingus etninėms sodyboms“, – pasakoja MB „Kūnas“ architektas Marius Morkūnas. Anot jo, pastato skliautų puošyba atskleidžia detalių grožį ir santykio tarp mažo ir didelio pusiausvyrą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas