Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Londonas „Brexit“ poveikį jaučia jau dabar: atpigo būsto nuoma

Kaip ir žadėta, „Brexit“ daro didelę įtaką Didžiosios Britanijos ekonomikai. Agentūros „HomeLet“ nuomos indeksas atskleidė, kad beveik po dešimtmečio stabilaus būsto nuomos kainų kilimo Londone šių metų balandį kainos krito. Agentūros duomenimis, vidutinė būsto nuomos kaina atpigo beveik 20 svarų sterlingų, rašo uk.businessinsider.com.
Tarp naujų Londono pastatų pasimetusios senosios bažnyčios
Londonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Paskutinį kartą 1,2 proc. būsto kainos kritimas Londone fiksuotas 2009 m., o po to kainos tik augo. Manoma, kad tam įtakos turėjo nežinia dėl šalies likimo po pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

„Ekonomika ir būsto rinka – tiek pardavimo, tiek nuomos – buvo paveiktos mūsų sprendimu pasitraukti iš Europos Sąjungos. Londone tai jaučiama labiausiai. Nežinia nuomininkus verčia būti atsargesnius, vadinasi, jie mažiau linkę kraustytis arba ieško pigesnio būsto“, – dienraščiui „The Guardian“ sakė ekonomistas Johnny'is Morrisas.

Draudimo bendrovės „HomeLet“ vadovas Martinas Totty'is teigia, kad pastaruosius mėnesius Didžiojoje Britanijoje nuomininkai tapo kuklesni. Dėl šios priežasties kainos už nuomą krito net ir ten, kur pastarąjį dešimtmetį jos augo greičiausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas