Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagaliau Palanga turės baseiną: pasirašyta statybos sutartis

Palangos miesto savivaldybė ir statybų bendrovė „Conresta“ pasirašė Palangos baseino su sveikatingumo centru statybos sutartį. Pagal konkurso sąlygas bendrovė iki gegužės turi parengti projektą ir per dvejus metus pastatyti objektą. Į baseino statybas planuojama investuoti 4,5 mln. eurų.
Pirmasis sniegas Palangoje
Pirmasis sniegas Palangoje / Žilvino Pekarsko / 15min nuotr.

Palangos Kretingos gatvėje bus statomas 3 aukštų baseinas su sveikatingumo centru. Komplekso bendras plotas sieks iki 5,5 tūkst. kv. metrų. Jame planuojama įrengti 25 metrų ilgio 8 takelių plaukimo baseiną, 500 vietų žiūrovų salę su tribūnomis, vaikų ir mokymosi plaukti baseinus, pirtis, masažo kabinetus, treniruoklių salę, sūkurines vonias, kitas patalpas.

Naujajame pastate bus numatytos ir patalpos pramogoms, inventoriaus nuomai, prekybai ir maitinimui, taip pat administracinės patalpos. Į baseino, sveikatingumo centro (kartu su komercine zona) bei administracines patalpas bus suprojektuoti atskiri įėjimai.

Šalia baseino su sveikatingumo centru pastato bus suprojektuoti privažiavimai, automobilių stovėjimo aikštelės. Visa pastato bei teritorijos infrastruktūra bus pritaikyta ir žmonėms, turintiems judėjimo ar regėjimo negalią.

A.Kripaitės/15min.lt nuotr./Palangos savivaldybė neturi jokių pradelstų įsiskolinimų. Skolų neturi ir Klaipėdos rajono savivaldybė.
A.Kripaitės/15min.lt nuotr./Palangos savivaldybė neturi jokių pradelstų įsiskolinimų. Skolų neturi ir Klaipėdos rajono savivaldybė.

Palangos mero Šarūno Vaitkaus teigimu, miesto baseinas su pirčių kompleksu ir vandens pramogų zona patenkins augantį vandens pramogų Palangoje poreikį. Taip pat čia bus rengiamos rengti kūno kultūros pamokos ir mokiniai bus mokomi plaukti.

„Vaikams, gyvenantiems prie jūros, mokėti plaukti yra labai svarbu. Darbo dienomis baseine vyks kūno kultūros pamokos, sporto varžybos, vakarais bei savaitgaliais čia galės lankytis visi norintieji“, – kalbėjo Š.Vaitkus.

Numatyta kompleksui 350 tūkst. eurų skirti iš Valstybės investicijų programos. Palangos savivaldybė pernai iš savo biudžeto baseino techninei dokumentacijai ir strateginiam veiklos planui parengti skyrė beveik 58 tūkst. eurų.

Tai būtų vienintelis kol kas veikiantis viešas baseinas mieste. Seni baseinai uždaryti, o esantieji viešbučiuose ir SPA centruose – maži ir brangūs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito