Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Poeto J.Čerkeso-Besparnio sodybos tvarkymo darbai stringa

Toliau tęsiamas poeto, visuomenės veikėjo Juozo Čerkeso-Besparnio sodybos sutvarkymo projektas, kurio metu bus atlikti pastato tvarkomieji paveldosaugos bei statybos darbai. Skaistakalnio parke esantis namas bus pritaikytas kultūrinei veiklai. Šiais metais projekto įgyvendinti nepavyks – sutartis su darbus atliekančią UAB „Kriautė“ pratęsta ir planuojama juos užbaigti kitąmet.
Poeto J.Čerkeso-Besparnio sodyba
Poeto J.Čerkeso-Besparnio sodyba / Gedimino Kartano nuotr.
Temos: 2 Panevėžys Sodyba

Sutvarkyti šiemet nepavyks

Panevėžio miesto savivaldybės Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausioji inžinierė ir projekto vadovė Sigita Biveinienė naujienų portalui JP pristatė, kokie darbai atlikti ir paaiškino, kodėl šiais metais nepavyks sutvarkyti J.Čerkeso-Besparnio sodybą.

„Projekto veiklos pratęstos. Todėl darbai objekte bus baigti kitais metais. Kada darbai bus baigti, prognozuoti nedrįstu. Įvertinę visas aplinkybes, papildomus dalykus, kuriuos reikia atlikti, projektas buvo pratęstas“, – aiškino S.Biveinienė.

Dirba pastato viduje

Pasak projekto vadovės, pirmojo etapo darbai – rekonstruota sodyba – atlikti.

„Dabar dirbama viduje. Didžioji dauguma lauko darbų – padaryti. Raudono pagrindinio pastato rekonstrukcija atliekama neskubant, nes maksimaliai reikia išsaugoti visus paveldosauginius elementus, sienų apdailą, spalvinius akcentus. Atliekant tokius darbus, skubėti negali. Darbai atliekami pagal projekto sprendinius ir jie prižiūrimi“, – sakė S.Biveinienė ir teigė, kad darbai atliekami taip, kad vėliau nebūtų gėda.

Projektas – iš dviejų dalių

Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vyriausioji inžinierė ir projekto vadovė pasakojo, kad antrajame projekto etape numatyta įrengti stiklinį priestatą su 350 kv. m ekspozicijų, kūrybinių veiklų, konferencijų, poilsio, higienos ir kt. patalpomis, sutvarkyti aplinką.

„Bus tęsinys ir jau pasirašyta šio etapo finansavimo sutartis su Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų fondu. Kai tik Centrinė projektų valdymo agentūra pavirtins antrojo etapo dokumentus pagal parengtą projektą bus skelbiamas darbų pirkimas“, – aiškino S.Biveinienė ir priminė, kad J.Čerkeso-Besparnio sodybos sutvarkymo projektas susideda iš dviejų dalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas