Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pradedama Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos priestato statyba

Dviejų aukštų, daugiau kaip 2,7 tūkst. kv. m ploto priestatas netrukus sujungs du esamus Vilniaus Joachimo Lelevelio inžinerijos gimnazijos Minties gatvėje korpusus. Naujojoje dalyje bus įrengta sporto salė su pagalbinėmis patalpomis, keturios klasės, choreografijos klasė, biblioteka, skaitykla. Po rekonstrukcijos gimnazijoje, kurioje priešmokyklinis, pradinis, pagrindinis ir vidurinis išsilavinimas teikiamas lenkų ir rusų kalba, galės mokytis 550 moksleivių. Naujasis priestatas bus pritaikytas žmonėms su negalia, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Atnaujinta mokykla Vilniaus Minties gatvėje
Vilniaus J.Lelevelio inžinerijos gimnazija / Sauliaus Žiūros nuotr.

Projektuojant naująjį mokyklos tūrį nepavyko išsaugoti visų čia augančių medžių. Saugant medžius vertinta ir galimybė „patraukti“ pastatą arčiau šlaito, bet to neleido tinklų apsaugos zona. Nors kai kurie pastato išorėje, sklypo pakraštyje, liekantys medžiai pagal projektą atrodo netrukdantys naujam pastatui, specialistai pažymėjo tai, kad būsimą pamatų vietą siekia jų šaknys, apkarpyti tektų ir jų lajas, kas reiškia, jog medžiai ilgainiui žūtų. Pašalinti teks devynis beržus, tris pušis ir vieną kaštoną. Vidiniame mokyklos kieme bus išsaugoti visi medžiai.

Projekto vystytojas, įmonė „Vilniaus vystymo kompanija“ įpareigota vietoj pašalintųjų medžių pasodinti tiek naujų, kad bendras kamienų skersmuo iš karto būtų dvigubai didesnis nei iškirstųjų. Išsirinkti vietą šiems medžiams bus siūloma vietos bendruomenei.

Tokio pat ar bent jau lygiaverčio kompensavimo savivaldybė tikisi ir iš kitų nekilnojamojo turto plėtotojų, kuriems savo sklypuose nepavyksta išsaugoti esamų vertingų medžių.

J.Lelevelio gimnazijos priestato statybą planuojama baigti iki 2022 m. vasario.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas