Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedamos SBA logistikos centro statybos, rangovas – „Panevėžio statybos trestas“

Šalia Klaipėdos technologijų ir inovacijų parką plėtojanti SBA grupės įmonė „Urban Inventors“ statybos darbų rangovu pasirinko bendrovę „Panevėžio statybos trestas“. Su ja SBA antrinė įmonė „Evenmor“ pasirašė 7 mln. Eur vertės logistikos centro statybos darbų sutartį. Logistikos centro statyba bus pirmasis SBA kuriamo parko plėtros etapas.
SBA logistikos centras
SBA logistikos centras / SBA nuotr.

„Logistikos centro statyboms gauti visi reikiami leidimai ir jau šiandien statybų aikštelėje darbai prasidės pilnu pajėgumu. Įstabios architektūros, žaliosiomis technologijomis paremtas ir darniai į aplinką įsiliesiantis SBA logistikos centras yra nemenkas iššūkis statytojams, todėl projektui įgyvendinti pasirinkome itin patyrusį partnerį“, – sako logistikos centrą plėtojančios SBA grupės įmonės „Urban Inventors“ generalinis direktorius Lionginas Šepetys.

„Esame statę daug komercinės paskirties ir logistikos objektų, tačiau šis projektas yra itin įdomus tiek išorės, tiek vidaus sprendiniais bei reikalaujantis aukščiausios kompetencijos. Džiugu, kad užsakovas įvertino mūsų patirtį ir suteikė galimybę įgyvendinti šį unikalų projektą“, – teigė „Panevėžio statybos tresto“ generalinis direktorius Dalius Gesevičius.

SBA nuotr./SBA logistikos centras
SBA nuotr./SBA logistikos centras

SBA grupės logistikos centro architektūrinės koncepcijos autorius – Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas architektas Rolandas Palekas ir „Paleko archstudijos“ architektai Bartas Puzonas, Dalia Uogintė, Karolina Burbaitė. Techninio projekto rengėjas – „PST projektai“.

Pagal projektą, logistikos centro pastatas dėl specialiai suformuotos apželdintos „kalvos“ vizualiai kurs plokščiakalnio įspūdį. Po šia žaliuojančia nuožulnia konstrukcija bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė ir rekreacinė zona su krepšinio aikštele. Apželdintas pastatas turi ne tik vizualinę paskirtį. Po žaliu stogu įsikūrę biurai vasarą neįšils, o žiemą taupys šilumos energiją. Logistikos centre bus įrengtas poveikio aplinkai beveik nedarantis geoterminis šildymas, elektrą gamins saulės jėgainė, bus įrengta išmanioji apšvietimo sistema.

SBA nuotr./SBA logistikos centras
SBA nuotr./SBA logistikos centras

Numatoma, kad pirmasis technologijų ir inovacijų parko plėtros etapas prie Klaipėdos bus baigtas šių metų pabaigoje. Investicijos į 30 tūkst. kv. m. logistikos centrą sieks apie 18 mln. eurų. Logistikos centras padės SBA baldų sektoriaus įmonėms, gaminančioms produktus Švedijos koncernui IKEA, efektyviau organizuoti tiekimo grandinę, tačiau juo galės naudotis ir kiti šalies baldų gamintojai. Logistikos centro operatoriumi bus SBA grupės įmonė „Innovo logistika“.

Logistikos centrą plėtojančios „Urban Inventors“ statiniai dėl savo inovatyvumo ir draugiškumo aplinkai yra gavę prestižinius apdovanojimus. „Green Hall 2“ pelnė Metų architektūrinio statinio padovanojimą, taip pat tapo geriausiu „Ateities projektu“, Kauno Vienybės aikštės architektūrinė koncepcija Vokietijos dizaino apdovanojimuose pripažinta geriausia „Miesto erdvės“ kategorijoje.

SBA grupei priklauso baldų, tekstilės, nekilnojamojo turto bei investicijų valdymo sričių bendrovės. Baldų gamybos grupę sudaro „SBA baldų kompanija“, valdanti „Klaipėdos baldus“, „Šilutės baldus“, „Germaniką“, „Visagino liniją“, „Mebelain“, taip pat „Kauno baldus“. Tekstilės grupei priklauso „Utenos trikotažas“ kartu su „Šatrija“ ir „Mrija“. SBA taip pat valdo nekilnojamojo turto inovacijų bendrovę „Urban Inventors“, plėtojančią verslo centrus „Green Hall“ Vilniuje ir BLC Kaune, bei investicijų valdymo bendrovę „Capitalica Asset Management“, valdančią verslo centrus „Kauno dokas“ ir „135“ bei planuojančią netrukus pradėti A verslo klasės biurų statybas Rygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas