Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Praėjusiais metais būstų pardavimus „Omberg“ išaugino 74 proc.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „Omberg“ per praėjusius metus įsitvirtino antroje daugiausia būstų sostinėje parduodančių vystytojų vietoje. Bendrovė parduotų būstų skaičių išaugino 74 proc. „Omberg“ investicijas į projektus numato padidinti 28 proc., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Projektas „Grigalaukio Dominija“
Projektas „Grigalaukio Dominija“ / Bendrovės nuotr.

Viršijo tikslą ir augo sparčiau nei rinka

Vilniaus rinkoje veikianti „Omberg" per 2019 metus susitarė dėl 456 būstų (395 butų ir 61 kotedžo) pardavimo. Tai – 74 proc. daugiau nei 2018 metais, kai buvo parduoti 262 būstai. Tuo metu pirminė būsto rinka Vilniuje augo apie 50 procentų.

„Praėjusiais metais turėjome ambicingą tikslą parduoti 450 būstų ir pakilti iki trečiosios daugiausia būstų sostinės rinkoje pardavusių vystytojų vietos, – sako O.Lapinskė, „Omberg" direktoriaus pavaduotoja. – Viršiję pardavimų planą iškopėme į antrąją daugiausia būstų pardavusių vystytojų vietą."

Bendrovė, per pirmuosius šešis metų mėnesius pardavusi 195 būstus, antrąjį pusmetį tempą dar labiau padidino ir pardavė 261 būstą. Rekordinis „Omberg" buvo lapkričio mėnuo, kuomet susitarta dėl 69 butų ir kotedžų pardavimo. Galima palyginti: 2018 metais šį mėnesį buvo parduoti 27 būstai, o 2017 m. – 13.

Šiemet, palyginti su praėjusiais metais, investicijas į būsto projektus „Omberg" planuoja padidinti 28 proc.

Bendrovės pardavimų portfelyje pernai buvo projektai Bajoruose („Bajorų lajos"), Gineitiškėse („24 istorijos", „34 istorijos"), Pašilaičiuose („Grigalaukio dominija") bei Viršuliškėse („Viršuliškių stogai").

„Grigalaukio dominija" tapo geriausiai parduodamu projektu visoje šalyje. Per praėjusius metus skirtinguose projekto etapuose buvo parduoti 235 butai. Šiuo metu ketvirtajame etape, kuris buvo pristatytas pernai birželį, yra likę 67 butai iš 150.

Kitąmet toliau didins investicijas

Kalbėdama apie 2020-uosius, O.Lapinskė prognozuoja toliau stiprėsiančias praėjusiais metais užfiksuotas tendencijas. Augant konkurencijai tarp vystytojų, geriausių rezultatų pasieks tos įmonės, kurios geriausiai išpildys vis aukštesnius klientų reikalavimus, apimančius tiek būsto kokybę ir kartu su juo suteikiamas pridėtines vertes, tiek ir aptarnavimą bei vystytojo parodytas ekspertines žinias.

„Gyventojų pajamos auga sparčiau nei būsto kaina pirminėje rinkoje, o Vilniuje veikiantys vystytojai yra subalansavę neparduotų būstų sandėlį. Svarbu pažymėti ir tai, kad anksčiau sostinėje dominavo trys vystytojai, o dabar šis ratas išsiplėtė iki penkių kompanijų. Tai – pozityvi žinia naujakuriams: metas rinktis būstą palankus dėl skirtingų vystytojų, jų siūlomo plataus asortimento ir kokurencingų kainų", – sako O.Lapinskė.

Šiemet, palyginti su praėjusiais metais, investicijas į būsto projektus „Omberg" planuoja padidinti 28 proc. – nuo 25 iki 32 mln. eurų. Bendrovė numato tolesnę plėtrą – žingsnius į naujas lokacijas ir naujų projektų įvedimą į rinką. Taip pat toliau didelį dėmesį skirs komandos augimui ir pridėtinių verčių kūrimui, kitų sričių gerosios praktikos pritaikymui nekilnojamojo turto sektoriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas