Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

JAV praradusius pajamas dėl koronaviruso neiškeldins iš būsto, jei pateiks įrodymus

Vienas didžiausių San Fransisko nekilnojamojo turto savininkų sustabdys nuomininkų iškeldinimą, jei jie patiria finansinių sunkumų, susijusių su koronaviruso protrūkiu. Tokią informaciją bendrovė gyventojams pranešė elektroniniu paštu, rašo „Business Insider“.
San Franciskas
San Fransiskas / 123rf.com nuotr.

Bendrovės „Veritas Investments“ dukterinė įmonė „GreenTree Property Management“ patarė savo nuomininkams susisiekti su skyriumi, atsakingu už gyventojams teikiamas paslaugas, jei jie nesugebės laiku sumokėti nuomos mokesčio. Nuomininkų bus paprašyta pateikti pagrįstus dokumentus, įrodančius, kad finansinius sutrikimus sukėlė koronavirusas.

„COVID-19 pasiekus mūsų bendruomenę, mes, „GreenTree Property Management“, norime, kad jaustumėtės įsitikinę, jog jūsų būstas yra saugus, net ir susidūrus su šio protrūkio ekonominiais ir sveikatos padariniais“, – rašoma bendrovės laiške klientams.

Anot „SF Weekly“, „GreenTree“ valdo 6 tūkst. būstų 285 namuose. Visus juos įmonė nuomoja.

Ši priemone pradėta taikyti praėjus kelioms dienoms po to, kai San Fransisko ir San Chosė miestuose buvo įregistruoti teisės aktai, neleidžiantys iškeldinti nuomininkų, kurie „negali sumokėti nuomos mokesčio, jei praranda pajamas dėl to, kad laikosi [Visuomenės sveikatos departamento] rekomendacijų“, tviteryje skelbė San Fransisko vadovas Deanas Prestonas.

Teigiama, kad San Fransisko būsto rinka tokia brangi, kad žmonės priversti keltis į priemiestį arba į kitus miestus. Vidutinė namo kaina šiame mieste siekia net 1,6 mln. JAV dolerių – 60 proc. IT sektoriuje dirbančių žmonių tikina, kad jie neįperka būsto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas