Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš Kauno pilį pradėtame statyti kvartale išgraibstyta jau daugiau nei pusė butų

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „YIT Kausta“, teritorijoje priešais Kauno pilį pradėjusi statyti tris daugiabučius, jau pardavė juose du trečdalius butų. Jeigu būstų pardavimų tempas išliks toks pat, viliamasi, kad daugiau nei 600 butų kompleksas bus pastatytas greičiau nei per 7 metus.
Kvartalo „Piliamiestis“ vizualizacija
Kvartalo „Piliamiestis“ vizualizacija

„Turime 5,5 ha žemės, čia bus pastatyta daugiau nei 600 butų, gyvens daugiau nei 2 tūkst. žmonių. Pradėjome statyti pirmus tris namus: du bus prie kranto, vienas – toliau. Juos planuojame baigti šiemet“, – sako „YIT Kausta“ generalinis direktorius Kęstutis Vanagas.

Tris daugiabučius, kuriuose bus įrengta po 30 butų, planuojama baigti šį rudenį. Butų vieno kvadratinio metro kaina projekte siekia 1,6 tūkst. – 2,5 tūkst. eurų.

Kvartalo „Piliamiestis“ vizualizacija
Kvartalo „Piliamiestis“ vizualizacija

K.Vanago teigimu, visą kvartalą planuojama pastatyti per 7-8 metus, tačiau jeigu butų pardavimai būtų tokie geri kaip šiuo metu, statybos būtų spartinamos.

„Pirmame name liko gal tik trys laisvi butai, antrame ir trečiame – po pusę. Kaune yra žmonių, kurie gyvena nuosavuose namuose, bet įsigijo butus pas mus ir planuoja persikelti. Jeigu neįgriūsime į kokį sunkmetį, kaip buvome, planuojame projektą įgyvendinti per kokius 7-8 metus. Jeigu pirks, taip, kaip pirko iki šiol, gal baigsime ir greičiau“, – tvirtina jis.

„YIT Kaustos“ vadovas skaičiuoja, kad šiemet į projektą bus investuota 8 mln. eurų. Nors įmonė turi galimybę teritorijoje statyti komercinį pastatą, kol kas nėra apsisprendusi, ar imsis darbų.

„Mes galėtume pastatyti ir biurą pagal galiojantį detalųjį planą. Matysime (ar statysime, – red. past.). Kaimyniniai sklypai yra laisvi ir paruošti. Kiek žinau, ten vyksta derybos, ateis nauji investuotojai. Tad, be abejo, aplink kursis ir parduotuvės, ir kitokios komercinės patalpos“, – sako K.Vanagas.

Kvartalo „Piliamiestis“ vizualizacija
Kvartalo „Piliamiestis“ vizualizacija

Bendrovė taip pat investuos 1,5 mln. eurų į viešųjų erdvių bei infrastruktūros įrengimą: prie upės bus nutiesti pėsčiųjų takai bei įrengta poilsio aikštelė. Kvartalo viduryje ketinama išsaugoti seną pušyną.

„Damba, ant kurios stovime, suformuota, įrengti takai. Per rudenį baigsime ir atiduosime miestui krantinę – gyventojai galės ja vaikščioti ir leisti čia laiką“, – sakė K.Vanagas.

Iš viso teritorijoje planuojama pastatyti 20 pastatų – gyvenamuosius namus ir daugiafunkcį pastatą su biurų ir prekybinėmis patalpomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas