Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuratūra pradės tyrimą dėl Palangos „dušinių“ rekonstravimo į gyvenamąjį namą

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos prokuratūroje pradėtas tyrimas: ar Palangoje, prie jūros, teisėtai pastatytas 500 kvadratinių metrų gyvenamąjį namą primenantis pastatas, nors oficialiai skelbiama, kad ten dušinė. Apie tai skelbiama prokuratūros pranešime žiniasklaidai.
Į gyvenamąjį namą panašus pastatas Palanga, kuris dokumente įvardinamas kaip dušinės
Į gyvenamąjį namą panašus pastatas Palanga, kuris dokumente įvardinamas kaip dušinės / Feisbuko grupės „Mano Palanga“ nuotr.

„Tyrimo metu bus aiškinamasi, ar statinys pastatytas nepažeidžiant įstatymų, ar visi išduoti leidimai yra teisėti. Gavę visą teisiniam vertinimui būtiną informaciją, priimsime sprendimą dėl viešojo intereso gynimo ar kitų teisinių priemonių taikymo“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausioji prokurorė Dalia Pocienė.

Tyrimą atliks Klaipėdos apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai.

Trečiadienį naujienų portalas lrytas.lt paskelbtoje publikacijoje rašyta, kad Registrų centre šio pastato paskirtis nenurodyta, bet konstatuota, kad jis stovi nekilnojamųjų kultūros vertybių teritorijoje ir 1-ojoje kurorto apsaugos zonoje, kur naujų pastatų statyba draudžiama.

Feisbuko grupėje „Mano Palanga“ kurorto meras Šarūnas Vaitkus teigė, kad apie šias statybas buvo žinoma jau nuo 2006 m. Savivaldybė yra inicijavusi šių statybų patikrinimą.

„Ši statyba yra teisėta, nes yra įsiteisėję teismų sprendimai, Statybos inspekcijos patikrinimų aktai. Savivaldybė turi ir Aplinkos ministerijos išaiškinimus“, – rašė Palangos meras Š.Vaitkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas