Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Realco“ į 172 butų statybas sostinės Pašilaičiuose investuos 8 mln. eurų

Nekilnojamojo turto (NT) vystytoja „Realco“ sostinės Pašilaičių mikrorajone pradeda antrąjį daugiabučių projekto „7 vakarai“ etapą. Jo metu dviejuose 6 aukštų pastatuose bus įrengti 172 butai su daline apdaila. Į antrąjį statybų etapą planuojama investuoti apie 8 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Daugiabučių projektas „7 vakarai“ Pašilaičiuose
Daugiabučių projektas „7 vakarai“ Pašilaičiuose / „Realco“ nuotr.

Antrojo, finalinio, projekto etapo metu gyventojams siūlomi 2–3 kambarių butai su daline apdaila, kurių plotas – nuo 42 iki 55 kv. m.

Pirmuose pastatų aukštuose numatytos komercinės paskirties patalpos, taip pat garažai ir dviračių saugyklos. Šalia namų – antžeminės automobilių stovėjimo vietos. Beveik trečdalis teritorijos aplink pastatus bus skirta želdiniams.

Šiuo metu vykdomas pirmasis projekto etapas – statomi du daugiabučiai namai, kuriuose gyventojams siūlomi butai ir su daline apdaila, ir visiškai įrengti. Planuojama, kad „7 vakarų“ naujakuriai į naujus namus galės įsikelti dar šių metų pabaigoje. Bendrovės duomenimis, pirmojo etapo pardavimai įsibėgėję – parduota apie pusė (50 proc.) butų.

„Realco“ nuotr./Daugiabučių projektas „7 vakarai“ Pašilaičiuose
„Realco“ nuotr./Daugiabučių projektas „7 vakarai“ Pašilaičiuose

Vystytojai pastebi, jog nors dėmesio sulaukia ir būstai su pilna apdaila, lietuviai vis dar labiau linkę rinktis butus su daline apdaila, ypač kuomet kalbama apie ekonominės klasės projektus.

„Lietuvoje vis dar gaji tradicija geriau pirkti būstus su daline apdaila ir įsirenginėti juos patiems. Vis dėlto dažnai naujakuriai neįvertina kelių būsto su pilna apdaila aspektų. Vienas jų – NT statytojas apdailos darbams atlikti pasitelkia patikimus rangovus, o tai leidžia užtikrinti darbų kokybę. Kitas – taupomas buto įrengimui skirtas laikas. Ir trečias – apdailos darbams taikoma garantija“, – vardija „Realco“ generalinis direktorius Julius Dovidonis.

Greta „7 vakarų“ esančioje ir Vilniaus miestui priklausančioje teritorijoje bus projektuojamas kelių hektarų ploto Pavilnionių parkas, kuriame planuojama įrengti dideles želdinių zonas, vaikų žaidimų aikšteles, lauko treniruoklius, pėsčiųjų ir dviračių takus, šunų dresavimo aikštelę.

„Realco“ nuotr./Daugiabučių projektas „7 vakarai“ Pašilaičiuose
„Realco“ nuotr./Daugiabučių projektas „7 vakarai“ Pašilaičiuose

Be to, jau pradėtas tvarkyti Perkūnkiemio ir Pavilnionių gatvių sankirtoje esantis skveras: čia bus įrengti sporto aikštynai, žaidimų aikštelės, piknikų erdvės, atskiroje teritorijoje numatytas eismas ratu dviračiams, riedučiams ir pasivaikščiojimams.

Netoli daugiabučių taip pat yra įsikūrę keletas vaikų darželių, mokyklos, parduotuvės, visuomeninio transporto stotelė.

Projektą „7 vakarai“ numatoma baigti 2022 m. III ketvirtį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas