Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Populiarioje „Jamaikoje“ – butai, dėl nuomininkų dar neaišku

Pastate, esančiame sostinės Visų Šventųjų gatvėje, kuriame įsikūrę svečių namai „Jamaika“ ir vilniečių pamėgtas baras, planuojama atlikti kapitalinį remontą. Nors ši žinia daliai žmonių sukėlė nerimą, tačiau jo vadovas 15min sakė, kad išsikraustyti į kitą vietą kol kas neketinantis. Statinio savininkas tikino, kad pastato būklė yra prasta, todėl ir prireikė remonto, o dėl nuomininkų likimo dar nėra nusprendęs.
Hostelis „Jamaika“
Hostelis „Jamaika“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Sausio 20 dieną buvo paskelbtas pastato kapitalinio remonto projektas. Registrų centro duomenimis, statinį nuo 2015 metų valdo statybos bendrovės „Fegda“ valdybos narys Rimvydas Šėrys ir jo žmona Daiva.

Dokumente nurodoma, kad viršutiniame aukšte po rekonstrukcijos turėtų atsirasti 4 butai, o viso pastato plotas nežymiai padidėti.

Projektiniuose pasiūlymuose, kuriuos parengė architektas Artūras Jakutis, nurodoma, kad pastatų užstatymo tankis nesikeis. Tiesa, vidiniame kiemelyje planuojama įrengti laiptus.

„Siekiama mansardos aukšto paskirtį iš administracinės pakeisti į gyvenamąją, įrengiant mansardoje 4 atskirus butus. Antrame aukšte sudalyti patalpas į 4 mažesnes kūrybines studijas (administracinė paskirtis). 1 aukšto patalpas sudalyti į 2 su atskirais įėjimais“, – rašoma dokumente.

R.Šėrys 15min sakė, kad dar nėra nusprendęs, ar iškels nuomininkus. Tačiau jis pažymėjo, kad pastatas griūna, todėl ir prireikė kapitalinio remonto.

„Kiauri stogai, reikia rekonstruoti, viskas ten supuvo. Jau visiškai leisgyvis (pastatas), tinklai susidėvėjo“, – sakė jis.

Bendrovės vizualizacija /Planuojama remontuoti pastatą Visų Šventųjų gatvėje
Bendrovės vizualizacija /Planuojama remontuoti pastatą Visų Šventųjų gatvėje

Visų Šventųjų gatvėje įsikūrusių svečių namų „Jamaika“ vadovas Vytautas Laucius sakė, kad kol kas niekur iš pastato keltis neplanuojantis.

„Neturiu planuose sutarties nutraukimo. Dar gyvensime šitam pastate ilgai ir nuobodžiai. Taip, kaip ir Vilniaus stadionas“, – tikino pašnekovas.

Projektiniuose pasiūlymuose rašoma, kad pirmajame aukšte esančios patalpos iš esmės išlieka tokios pačios, tik perplanuojamas san. mazgų blokas. Įrengiamas antras įėjimas į rūsį iš kiemo pusės per esamą įėjimą.

Bendrovės vizualizacija /Planuojama remontuoti pastatą Visų Šventųjų gatvėje
Bendrovės vizualizacija /Planuojama remontuoti pastatą Visų Šventųjų gatvėje

„Esama 2 aukšto laikančių sienų plano struktūra pakankamai lanksčiai pritaikoma. Šalia išilginės vidinės laikančios sienos projektuojamas koridorius, iš kurio patenkama į 3 atskiras kūrybines studijas. Ketvirta studija turi esamą atskirą išėjimą į laiptinę. Ši studija jungiama su mansardiniu aukštu vidiniais laiptais, tokiu būdu suformuojant studiją per 2 aukštus“, – rašoma dokumente.

Viešas projekto svarstymas su visuomene vyks „Fegda“ biuro patalpose sostinės Konstitucijos prospekte vasario 4 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas