Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Rimi“ parduotuvė laikinai uždaryta dėl pastato statybos defektų, aptikti įskilimai pamatuose

Vilniuje veikianti „Rimi Hypermarket“ Linkmenų gatvėje uždaryta iki balandžio 9 dienos dėl pastato statybos defektų. Į parduotuvę atvyko ir Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos pareigūnai, ant kurių, pamatuose pastebėti įskilimai, tačiau išoriškai pastato konstrukcijos nėra pažeistos.
Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.
Temos: 2 Vilnius „Rimi“

Parduotuvė netikėtai buvo uždaryta dar trečiadienį. Pradžioje skelbta, kad ji uždaryta laikinai, iki penktadienio vakaro. Tačiau penktadienį „Rimi“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė pranešė, kad uždarymas pratęstas iki balandžio 9 dienos imtinai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje

„Dabar turime daugiau informacijos ir galime pranešti, kad uždarymas įvyko dėl išoriškai pasirodžiusiu statybų defektų. Uždarius parduotuvę iš karto buvo iškviesti statybų ekspertai, kurie šiuo metu ir toliau atlieka pastato tyrimus“, – skelbiama „Rimi“ komentare.

Gavus statybų ekspertų leidimą balandžio 6 d. dalis parduotuvės personalo tam tikrose pastato zonose atliko vidinius darbus, reikalingus prekių kokybei užtikrinti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje

Šiuo metu objekte dirba tik statybų ekspertai, pranešė „Rimi“.

„Žmonių pastate šiuo metu nėra ir jų ten nėra visą dieną. Ketvirtadienį buvo įleisti žmonės su ekspertų leidimu atlikti tam tikrus darbus, kurie susiję su prekėmis. Pastate dirba ekspertai ir kol kas detalizuoti daugiau negalėčiau. Kol kas neturime ekspertų išvadų. Šiuo metu parduotuvė uždaryta iki sekmadienio vakaro, tai greičiausiai pirmadienį atnaujinsime informaciją“, – 15min sakė G.Bielskytė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Uždaryta „Rimi“ parduotuvė Linkmenų gatvėje

Į įvykio vietą atvyko ir Statybos inspekcijos pareigūnai, anot kurių, naudojimo metu parduotuvės savininkai pastebėjo skilimus pamatuose.

„2015 metais parduotuvė buvo užbaigta, bet dabar naudojimo metu jie pamatė, kad pamatuose yra skilimų. Inspektoriai nuvažiavo pasižiūrėti dėl viso pikto, dabar ten dirba ekspertai iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto daro ekspertinius tyrimus, rytoj ateis kiti ekspertai. Situacija stabilizuosis, bus priimti atitinkami sprendimai“, – 15min sakė laikinai Statybos inspekcijai vadovaujanti Eglė Kuklierienė.

Paklausus, ar dėl to gali kilti grėsmė konstrukcijoms, E.Kuklierienė teigė, kad apie tai per anksti spręsti. Tačiau kol kas išorinių pokyčių konstrukcijose nematyti.

„Atvykę specialistai sakė, kad bent jau viduje jokių pokyčių nesimato ir esminės konstrukcijos tikrai nėra pažeistos. Bet dabar dirba ekspertai ir jie galės pasakyti, yra galimi pokyčiai ar ne, bet šiaip dabar jokios konsktrukcijos nėra pažeistos“, – teigė laikinoji Inspekcijos vadovė.

„Informuoju, kad Linkmenų 22 g. pastate šiandien lankėsi Statybų inspekcijos atstovai, kurie pritarė mūsų sprendimui uždarius parduotuvę išsamiai patikrinti pastato saugumą. Su inspekcijos atstovais sutarėme bendradarbiauti ir dalintis turima informacija“, – patvirtino „Rimi“ atstovė.

Pastatą statė bankrutuojanti bendrovė „Lakaja“, o jį valdo Igorio Leontjevo valdoma įmonė „BM Būstas“. I.Leontjevas BNS teigė, kad didelės grėsmės pastato saugumui šiuo metu nėra.

„Čia yra paprasčiausiai atsargumo priemonė, bet dėl grėsmės, kad griūtų pastatas, man jie („Rimi Lietuva“ – BNS) būtų pranešę. Buvo gyvenime pavyzdys su „Maxima“ Rygoje, tai visiems laikams užteko. Žinote, geriau apsidrausti, nei po to verkti“, – BNS sakė I.Leontjevas.

Anot jo, bendrovei „Lakaja“ jis priekaištų neturėjo, o pastarosios bankrotas yra susijęs su kitais projektais.

„Čia visai skirtingi dalykai. Pastatas pastatytas prieš beveik dvejus metus, o dėl bankroto, mano žiniomis, kreiptasi prieš dvi savaites. Jie („Lakaja“ – BNS) labai tvarkinga įmonė, daug bendravome, priekaištų mes jiems niekada neturėjome dėl šito pastato“, – kalbėjo I.Leontjevas.

Beje, „Rimi“ teigia, kad už trečiadienio ir ketvirtadienio darbo dienas, kai parduotuvė buvo uždaryta, darbuotojams yra pilnai apmokama, o nuo penlktadienio jie yra nukreipti dirbti į jiems patogiausias RIMI parduotuves VIlniaus mieste.

„Kilus net mažiausiai abejonei dėl pastato saugumo, mes nutraukiame savo veiklą tokiame pastate iš karto, be jokių svarstymų“, – skelbia „Rimi“ atstovė G.Bielskytė.

Parduotuvė Linkmenų gatvėje atidaryta 2015 metų lapkritį. 5,6 tūkst. kv. m ploto pastate kartu atsidarė ir 16 įvairias paslaugas teikiančių parduotuvių. Investicijų į ją prekybos tinklas neatskleidė.

Po 2013-ųjų pabaigoje įvykusios tradegijos Rygoje, kai įgriuvus „Maximos“ stogui, žuvo 54 žmonės, Lietuvoje Piešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) tikrino visų Lietuvos prekybos centrų ir visuomeninių objektų saugumą ir daugiau nei 50-yje jų rado pažeidimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento