Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rolandas Paksas įsigijo angarą prie aerodromo: „Gali atsidaryti duris ir išskristi, kur nori“

Europarlamentaras, pilotas, per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintas Rolandas Paksas džiaugiasi nauju pirkiniu – angaru ir žemės sklypu prie pat Paluknio aerodromo. Iš čia į pakilimo taką lėktuvas gali įvažiuoti kone tiesiai. Deklaruota pirkinio kaina yra mažesnė nei Registrų centre nurodoma vidutinė rinkos vertė.
Rolandas Paksas lėktuve 2006 metais
Rolandas Paksas lėktuve 2006 metais / „Scanpix“ nuotr.

Rolandas ir Laima Paksai angarą su sklypu prie pat Paluknio aerodromo įsigijo pernai lapkritį, rodo Registrų centro (RC) išrašas.

Pirkimo-pardavimo sutartis sudaryta pernai lapkričio 6 dieną. Angaras, kurio paskirtis gyvenamoji, stogu dalijasi su kaimynystėje esančiu angaru, jis yra Paežerėlių k., Nuokalnės gatvėje. Iš čia lėktuvas gali nesunkiai įvažiuoti į aerodromą.

google.lt/maps nuotr./R.Pakso įsigytas angaras – kairėje
google.lt/maps nuotr./R.Pakso įsigytas angaras – kairėje

Jei deklaracijoje nurodytos sumos teisingos, pirkinys R.Paksui atsiėjo 50 tūkst. eurų. R.Paksas pernai lapkritį interesų deklaracijoje deklaravo du NT įsigijimo sandorius: žemės sklypą nupirko už 5 tūkstančius eurų, o gyvenamąjį namą už 45 tūkst. eurų, daugiau jokių sandorių R.Paksas nėra deklaravęs.

Galima atsidaryt duris ir išskristi, kur nori, – R.Paksas.

Tuo tarpu vidutinė pastato rinkos vertė – 83,5 tūkst. eurų, statybų (atkuriamoji) kaina siektų 215 tūkst. eurų, nurodoma RC išraše. Tačiau sklypo vidutinė rinkos vertė mažesnė – 1560 eurų.

7,46 aro dydžio sklype bendras statinio naudingas plotas sudaro 390,2 kvadratinio metro, o gyvenamasis plotas – 77,7 kvadratinio metro.

„Visuomet yra smagu, kad tavo mylimas daiktas stovi po stogu, apsaugotas nuo kritulių. Galima atsidaryt duris ir išskristi, kur nori“, – nauju pirkiniu džiaugiasi R.Paksas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Iš Maskvos grįžęs Rolandas Paksas surengė spaudos konferenciją
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Iš Maskvos grįžęs Rolandas Paksas surengė spaudos konferenciją

Anksčiau angarus nuomojo

Pradžioje 15min žadėjęs naują pirkinį pakomentuoti po savaitės, vėliau R.Paksas perskambino pats.

„Aš turiu du lėktuvus, visas mano gyvenimas yra skraidymas, ir, atvirai sakant, pavargau laikyti lėktuvus kituose angaruose, mokėti nuomą ir vargti, kada išsitrauki tą lėktuvą. Buvo jis Kyviškėse, buvo jis Kaune, buvo jis oro uoste, pastaruoju metu nuomojau angarą Palukny. Dabar atsirado galimybė įsigyti ir aš labai džiaugiuosi, kad turėsiu vietą savo numylėtam daiktui. Kiek tik sveikata ir gyvenimas leis, noriu džiaugtis tuo malonumu“, – 15min kalba R.Paksas.

Šiuo metu R.Paksas turi akrobatinio skraidymo lėktuvą JAK-50, kuris, anot europarlamentaro, panaudos būdu naudojamas Kauno aeroklube. Kitas R.Pakso lėktuvas – „Mooney M20 Juliet“.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rolandas Paksas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Rolandas Paksas

„Mes, jei žinote, turime įkūrę keturių pilotažinių lėktuvų grupę ANBO ir skraidome jau nežinau kiek metų. (…) Tai yra mano gyvenimo džiaugsmas, mano, kaip sakant, egzistencija, šalia kitų darbų, politikos. Džiaugiuosi, kad dabar šitie lėktuvai stovės garaže. Kaip jūs turite mašiną ir turbūt laikote garaže, o ne kieme, lauke, taip ir lėktuvams reikia kažkokios priedangos“, – sako R.Paksas.

15min paklausė, ar su nauju pirkiniu nėra planuojama kokia nauja veikla ar verslas.

„Kas toliau bus – nežinau. Gal politika kada nors pasibaigs, gal teks mokyti ką nors, užsiimti kitokiu dalyku, nežinau. Bet kol kas svarbiausias dalykas – tai, kad atsirado daiktas, į kurį bus patalpinti lėktuvai. O gal ir ANBO grupė ten persikels. Dar nežinau“, – svarstė R.Paksas.

Nupirkto žemės ūkio paskirties sklypo naudojimo būdas – mėgėjų sodas. Pastato naudojimo paskirtis – gyvenamoji, jis baigtas statyti 2012 metais, prijungtas prie centrinio vietinio šildymo.

Sklypas patenka į aerodromo apsaugos ir sanitarinės apsaugos zonas.

R.Paksas pernai buvo išsakęs ketinimus dalyvauti prezidento rinkimuose, tačiau Seime žlugo bandymas įgyvendinant Europos Žmogaus Teisių Teismo (EŽT) sprendimą per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintam R.Paksui atverti kelią į rinkimus.

R.Paksas negali dalyvauti prezidento ir Seimo rinkimuose nuo 2004 metų, kai per apkaltą buvo pašalintas iš prezidento pareigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas