Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybė apie nelaimę „Europos“ aikštelėje: eismo įvykis nesusijęs su pastato būkle

Po balandžio pabaigoje įvykusios nelaimės, kai sostinėje iš „Europos“ prekybos centro aikštelės iškrito automobilis, Vilniaus valdžia nusprendė patikrinti statinį. Pirminiais duomenimis, nėra nustatyta, kad būtų nesilaikoma projekte numatytų reikalavimų. Be to, savivaldybės specialistas pabrėžė, kad nelaimingas atsitikimas yra eismo įvykis ir nėra tiesiogiai susijęs su pastato technine būkle.
Sostinės centre iš stovėjimo aikštelės iškrito BMW
Įvykio vietoje / Vytenio Miškinio / 15min nuotr.

Antradienį sostinės specialistai pradėjo dalies prekybos centro „Europa“ statinių (prekybos centro statinio ir automobilių stovėjimo aikštelės statinio) vykdomos techninės priežiūros patikrinimą. Jo metu bus tikrinami ar tinkamai pildomi statinio techninės priežiūros dokumentai. Taip pat apžiūrimi statiniai vietoje ir nustatoma, ar statinys naudojamas pagal paskirtį, ar nevykdomi statinyje statybos darbai be statybą leidžiančių dokumentų, jei juos turėti privaloma, ar statinį naudojant laikomasi statinio projekte numatytų reikalavimų.

„Pirminės statinių (prekybos centro ir parkingo) apžiūros vietoje metu, nenustatyta, kad minėtus statinius naudojant nesilaikoma statinio projekte numatytų reikalavimų ar statiniuose atlikti statybos darbai be statybą leidžiančių dokumentų“, – 15min komentavo Vilniaus miesto savivaldybės Būsto administravimo skyriaus Statinių naudojimo priežiūros poskyrio vedėjas Tauras Varenbergas.

Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

Tiesa, tai nėra galutinės išvados. Jos bus paskelbtos įvertinus visą reikalingą informaciją. Taip pat bus surašytas statinio techninės priežiūros patikrinimo aktas, kuriuo techniniam prižiūrėtojui (naudotojui) bus teikti reikalavimai trūkumams pašalinti.

„Norėtume pabrėžti, kad įvykęs nelaimingas atsitikimas yra eismo įvykis ir nėra tiesiogiai susijęs su pastato technine būkle“, – sakė T.Varenbergas.

Įvykio vietoje
Įvykio vietoje

Primename, kad balandžio pabaigoje iš Vilniaus prekybos centro „Europa“ daugiaaukštės automobilių stovėjimo aikštelės 5 aukšto iškrito BMW visureigis. 15min žiniomis, greičiausiai vairuotoja vietoje stabdžio pedalo spustelėjo akseleratorių ir galingas automobilis nesunkiai įveikė stovėjimo aikštelės apsauginę tvorą.

Transporto priemonė žnektelėjo priekiu į asfaltą, vertėsi ir liko gulėti ant stogo. Automobilio vairuotojai diagnozuotas kepenų plyšimas, šešių šonkaulių lūžiai su hematoroksu, ji gydoma Vilniaus ligoninėje, reanimacijos skyriuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas