Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sodybų vajus neblėsta: „100 km spinduliu nuo Vilniaus įsigyti sodybą – jau problema“

Susidomėjimas sodybomis pastaraisiais metais ir toliau auga, todėl pardavėjai naudojasi situacija ir kelia kainas. Pastebima, kad jos paaugo apie 10–30 proc., o pasiūla, lyginant su priešpandeminiais metais, sumažėjo penktadaliu. Brokeriai tvirtina, kad iššluotos net ilgai pardavinėtos sodybos, o 100 kilometrų spinduliu nuo Vilniaus įsigyti gerą sodybą jau sudėtinga. Tiesa, ekspertai pabrėžia, kad nors rinkoje padaugėjo paveldėtų sodybų, pirkėjai bet ko negriebia – ieškoma tokių, kuriose būtų galima iškart gyventi.
Menininkų Bagdanskų sodyba
Sodyba / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt vadovės Viktorijos Steponavičiūtės teigimu, šiuo metu įdėta apie 1300 skelbimų apie parduodamas sodybas.

„Maždaug prieš pusantro mėnesio pasiūla buvo daugiau kaip 1200, matome nedidelį pasiūlos augimą. Susidomėjimas sodybomis ypač ūgtelėjo praėjusių metų pavasarį. Iš Aruodas.lt peržiūrimų puslapių apie parduodamas sodybas matome, kad su nedideliais svyravimais skirtingais mėnesiais susidomėjimas sodybomis tęsiasi ir iki šiol“, – 15min sakė ji.

Tiesa, brokeriai pastebi, kad rinkoje padaugėjo paveldėtų, senų sodybų pasiūla, tačiau gyventojai labiau domisi tomis, kuriose be didelių investicijų iš karto galima gyventi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas