Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tyrimą atliekanti Statybų inspekcija lankėsi Tomaševskių sodyboje, kreipsis į Valstybinę miškų tarnybą

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) 15min informavo, kad prieš pat Naujuosius metus atliko patikrinimą vienos iš valdančiųjų koalicijos partijos lyderio europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio šeimos valdose. Taip pat nutarta kreiptis į Valstybinę miškų tarnybą.
Valdemaras Tomaševskis
Valdemaras Tomaševskis / 15min nuotr.

Inspekcijos atstovė spaudai Ieva Liutkutė 15min informavo, kad inspektoriai 2019 metų gruodžio 30 d. atliko neplaninį patikrinimą Kalniškių kaime (Vilniaus rajono savivaldybė, Maišiagalos seniūnija).

Registrų centro duomenimis, V.Tomaševskio motinai Jadvigai Tomaševskai 2012 metų kovą čia buvo atkurtos nuosavybės teisės į 5,2 hektaro ploto žemės ūkio paskirties sklypą Vilniaus rajone, Maišiagalos seniūnijoje, Kalniškių kaime.

J.Tomaševskai taip pat priklauso greta esantis 1,7 hektaro ploto miškų ūkio paskirties sklypas, kurį ji įsigijo 2018 metų vasarį.

15min nuotr./Valdemaro Tomaševskio sodyba
15min nuotr./Valdemaro Tomaševskio sodyba

I.Liutkutė 15min sakė, kad inspektoriai patikrinimo metu „nustatė aktualias tyrimui faktines aplinkybes“. Tačiau kokias, ji nedetalizavo, mat tyrimas dar nėra baigtas.

Taip pat nuspręsta kreiptis į Valstybinę miškų tarnybą.

„Šiuo metu VTPSI Rytų Lietuvos statybos valstybinės priežiūros departamentas rengia kreipimąsi į Valstybinę miškų tarnybą dėl išvados pateikimo ir organizuoja kitus tyrimo veiksmus.

Baigus tyrimą papildomai jus informuosime apie jo rezultatus ir VTPSI priimtus sprendimus“, – 15min informavo VTPSI atstovė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdemaras Tomaševskis
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdemaras Tomaševskis

Primename, kad VTPSI pradėjo neplaninį patikrinimą 15min paskelbus tyrimą V.Tomaševskio šeimos galimai nelegaliai pastatytą namą ant ežero kranto Vilniaus rajone.

„Jei pasitvirtintų informacija dėl galimai savavališkos statybos, Inspekcija surašys savavališkos statybos aktą, statytojas bus įpareigotas organizuoti savavališkos statybos padarinių šalinimą, jam taip pat bus taikoma administracinė atsakomybė“, – anksčiau 15min sakė I.Liutkutė.

15min nuotr./Valdemaro Tomaševskio sodyba
15min nuotr./Valdemaro Tomaševskio sodyba

15min gruodžio 23 dieną paskelbė tyrimą, kuriame rašoma, kad europarlamentaras ant jo motinai priklausančios žemės pasistatė sodybą. Tačiau dokumentų, įrodančių jos legalumą, nėra nei Vilniaus rajono savivaldybėje, nei Statybų inspekcijoje, nei Registrų centre.

PLAČIAU SKAITYKITE: V.Tomaševskis poilsiauja paežerės sodyboje, kuri iškilo be jokių leidimų

15min nuotr./Valdemaro Tomaševskio sodyba
15min nuotr./Valdemaro Tomaševskio sodyba

Tiesa, pastatams iki 80 kv. m ploto galioja supaprastinta leidimų išdavimo tvarka, tačiau bet kokiu atveju reikia Kaimo plėtros žemėtvarkos ūkininko sodybos parengimo projekto.

„Žinot, aš iš motinos nereikalauju, kad ji parodytų dokumentus – namas legaliai ar nelegaliai pastatytas. Žinokit, ten toks sunkus privažiavimas, dokumentus irgi sunku tvarkyti. Taip išeina, kad prie savo sodybos visai negalim normaliai privažiuoti“, – 15min sakė V.Tomaševskis.

15min nuotr./Gediminas Žiemelis
15min nuotr./Gediminas Žiemelis

Beje, nuo sodybos matyti kitame krante iškilę aviacijos verslo magnato Gedimino Žiemelio teritorijos statiniai ir rūmai. Apie tai rašė 15min.

Po 15min tyrimo VTSPI atliko reidą Melkio kaime ir nustatė itin šiurkščius statybos pažeidimus G.Žiemelio valdose. Skelbta, kad verslininkas turėjo sumokėti maždaug 9 tūkst. eurų galinčią siekti baudą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas