Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šantažu Kauno rajono savivaldybę kaltinusi bendrovė turės sumokėti delspinigius

Kauno apylinkės teismas teismas atmetė bendrovės „Statybos ir restauravimo darbai“ ieškinį dėl daugiabučio renovacijos Kauno rajone, Vilkijoje. Teismas nustatė, kad įmonės reikalavimai renovacijos darbus prižiūrinčiai savivaldybės įmonei „Komunalinių paslaugų centras“ (KPC) – nepagrįsti. Tai yra pirma iš šešių įmonei iškeltų bylų, rašoma pranešime spaudai.
Renovuotas daugiabutis Kauno rajone
Renovuotas daugiabutis Kauno rajone / Bendrovės nuotr.

Bendrovės „Statybos ir restauravimo darbai“ vadovė Birutė Morkvėnienė kaltino savivaldybę šantažu ir reikalavo pinigų už senų radiatorių pakeitimą naujais, rūsio sienų ir cokolio apšiltinimo darbus. Buvo teigiama, tai yra darbai, nenumatyti investicijų planuose.

Kauno apylinkės teismas nustatė, kad visi darbai buvo numatyti sutartyje. Investicinis projektas nėra pirkimo dokumentas, todėl reikia vadovautis viešųjų pirkimų techninėse specifikacijose surašytomis sąlygomis. O jose minėti darbai buvo nurodyti.

Bendrovė reikalavo iš savivaldybės sumokėti jai daugiau kaip 25 tūkst. eurų.

„Teismas patvirtino, kad buvome teisūs, reikalaudami projekte numatytus darbus atlikti laiku ir kokybiškai. Mes ir negalėjome kitaip pasielgti, nes reikėjo apginti daugiabučių gyventojų interesus“, – sakė Kauno rajono mero pavaduotojas Jonas Gurskas.

Bendrovė reikalavo iš savivaldybės sumokėti jai daugiau kaip 25 tūkst. eurų, tačiau vietoje to pati privalės atseikėti beveik 40 tūkst. eurų delspinigių už laiku neatliktus darbus.

KPC atstovai tvirtino, kad statybininkai daug kur paliko broko: neįrengė šildymo sistemos automatinių ventilių, neįstiklino kai kurių balkonų, netinkamai atliko apšiltinimo darbus ir panašiai.

Tai pirmoji byla iš šešių, kuriose sprendžiami ginčai tarp šių dviejų įmonių. Analogiškas pretenzijas statybos bendrovė reiškia dėl kitų Ežerėlyje, Vilkijoje, Neveronyse, Karmėlavoje ir Sitkūnuose atnaujinamų namų.

Bendrovė „Statybos ir restauravimo darbų” įmonė prieš dvejus metus laimėjo konkursą atnaujinti septynis Kauno rajone esančius daugiabučius namus. Tačiau, Kauno rajono administracijos teigimu, Sitkūnuose ir Neveronyse renovacijos darbai nebuvo prasidėję net pasibaigus sutarties terminui.

Rugsėjo pabaigoje 15min rašė, kad statybos bendrovė „Statybos ir restauravimo darbai“ rugsėjo pabaigoje apkaltino Kauno rajono savivaldybės įmonę „Komunalinių paslaugų centras“ tyčiniu bendrovės žlugdymu, reketu ir šantažu. Taip pat prie Kauno rajono savivaldybės pastato buvo surengtas piketas. Bendrovės vadovė teigė, kad Kauno tikina negalinti daugiau kaip metus atgauti 181,5 tūkst. eurų už pabaigtus darbus. Tačiau „Komunalinių paslaugų centro“ vadovai sakė, kad darbai už šią sumą taip ir neatlikti, todėl mokėti už juos negali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento