Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tokius stato ir Lietuvoje: lašo formos namas su žiemos sodu

Jeigu kada nors skristumėte virš Avižienių Vilniaus rajone, pamatytumėte neįprastą statinį – vandens lašą primenantį namą. Nusileidus nuostaba dėl jo išvaizdos niekur nedingtų: apvalus fasadas ir langai, dalis namo sienos iki pat stogo yra stiklinė, viduje auga lubas siekiantis medis. Turbūt norėtumėte pasižvalgyti?
Lašo formos namas Avižieniuose
Lašo formos namas Avižieniuose / Aruodas.lt

3 aukštų 235 kv. m mūrinis namas stovi aukščiausioje apylinkės vietoje, akligatvyje. 15 arų sutvarkytame sklype auga septynkamienė liepa, pušys, klevai, vaismedžiai, vynmedžiai, o vejoje išvedžiota požeminė automatinė laistymo sistema.

Palikę mašinas požeminiame garaže pakilkite į pirmą aukštą. Čia jūs rasite erdvią, su valgomuoju sujungtą svetainę, žiemos sodą, virtuvę, darbo kambarį, kuriame gali apsistoti atvykę svečiai, vonią ir pagalbines patalpas (skalbyklą ir katilinę). Neabejotinas svetainės akcentas yra stiklinė siena, šalia kurios auga ryškiaspalviai augalai ir lubas siekiantis medis. Virtuvėje rasite visą reikalingą buitinę techniką, o jeigu esate vyno mėgėjas, jums patiks čia esantis vyno rūsys-šaldytuvas.

Pakilę į antrą aukštą, atsidursite priepirtyje su židiniu, iš kurio galėsite patekti į suomišką arba garinę pirtį. Čia pat yra įrengti ir 3 miegamieji. Iš tėvų miegamojo atsiveria panorama į žiemos sodą. Šalia jo yra atskiras vonios kambarys, o laiptai iš miegamojo veda tiesiai į 3 pusaukštį, kuriame rasite drabužinę.

Daugiau namo nuotraukų ir namo kainą rasite portale Aruodas.lt, paspaudę šią nuorodą.

Kiti du miegamieji irgi įrengti per du aukštus: antrame aukšte yra gyvenamoji zona, o miegojimo zona yra 3-iame pusaukštyje.

Name yra įrengtas dviejų tipo šildymas – dujinis ir kietu kuru. Zonose, išklotose plytelėmis, yra šildomos grindys, visur kitur stovi radiatoriai. Rekuperacinė sistema užtikrina kokybišką patalpų vėdinimą. Namas yra ne tik erdvus, bet ir labai šviesus, be šviestuvų čia papildomai sudėta apie 3000 vnt. nepastebimų LED lempučių.

Šalia namo pastatyta erdvi dengta terasa su židiniu-kepsnine, o visi ūkiniai reikmenys ir malkos laikomos atskirame ūkiniame namelyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas