Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Trakų energija“ dėl turto kompensavimo su Prienais žada bylinėtis toliau

Teismams galutinai nutarus, jog Prienų valdžia už anksčiau laiko nutrauktą šilumos tinklų nuomos sutartį kompensaciją Virginijaus Striogos valdomos „E energijos“ grupės įmonei „Trakų energijai“ (buvusi „Prienų energija“) išmokėjo nepagrįstai, pastaroji  Prienams grąžino daugiau nei 0,4 mln. eurų. Tačiau įmonė teigia, kad dėl turto kompensavimo bylinėsis toliau.
Prienai
Prienai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Prienai

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) kovo 12 dieną galutinai paskelbė, kad 2015 metų Prienų savivaldybės ir „Trakų energijos“ šilumos ūkio nuomos nutraukimo sutarties dalis, pagal kurią Prienai bendrovei turėjo kompensuoti 432,6 tūkst. eurų, yra neteisėta.

„Bylą nagrinėję teismai pagrįstai sprendė, jog atsakovė („Trakų energija“ – BNS) neįrodė neatsipirkusių investicijų buvimo ir teisėto pagrindo išmokėti atsakovei 432,6 tūkst. eurų“, – rašoma LAT nutartyje.

„Trakų energijos“ vadovas Vaidas Povilėnas BNS patvirtino, kad bendrovė teismo sprendimą jau įvykdė, bet teigė, jog bylinėjimasis tikriausiai dar nesibaigė.

„Taip, teismo sprendimas yra įvykdytas (...) Dabar tariamės su teisininkais ir kai sutarsime, kas yra sąžiningas subjektas paduoti į teismą dėl turto kompensavimo, tuomet kreipsimės iš naujo į teismą“, – BNS sakė V. Povilėnas.

„Šitoje situacijoje teismai pasielgė absoliučiai keistai – panaikino tik dalį sutarties dėl turto kompensavimo. Vienas iš variantų – keisti ieškinio subjektą (...). Matome, kad yra galimybių, jei su šituo subjektu būtent priimtas toks sprendimas, tai yra kiti subjektai, dėl kurių gali būti byla atnaujinta kitame formate“, – teigė jis.

2015 metų šilumos ūkio nuomos nutraukimo sutartimi Prienų savivaldybė įsipareigojo per trejus metus bendrovei sumokėti beveik 433 tūkst. eurų – pinigus miestas jau sumokėjo, todėl teismas nurodė juos grąžinti.

Ginčas kilo dėl to, ar pagal 2015 metais nutrauktą sutartį miesto savivaldybė „E energijai“ turėjo išmokėti 433 tūkst. eurų kompensaciją.

Pasak savivaldybės, perimto turto buhalterinė vertė buvo 2,462 mln. eurų, o grąžinto – 1,368 mln. eurų, taigi, skirtumas yra beveik 1,1 mln. eurų.

Nepaisant to, savivaldybė įsipareigojo „Trakų energijai“ sumokėti 432,5 tūkst. eurų už metais anksčiau nutrauktą sutartį, be to, savivaldybės valdomi Prienų šilumos tinklai atsisakė bet kokių reikalavimų į 6 tūkst. eurų likutinės vertės turtą.

Kauno apygardos ir Apeliacinis teismai buvo nusprendę, kad tokia kompensacija buvo nepagrįsta ir neatitinkanti viešojo intereso.

Prienų savivaldybė 2015 metų liepą sutarė užbaigti 15 metų trukusią šilumos tinklų nuomos sutartį su „Prienų energija“. Tų pačių metų rugsėjį šilumos ūkio valdymą perėmė savivaldybės įmonė Prienų šilumos tinklai. Tai buvo pirmoji pasibaigusi šilumos ūkio nuomos sutartis Lietuvoje.

Autorius Paulius Viluckas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas