Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už bendrabutį ir mokymo centrą Klaipėdoje pasiūlyta virš 1 mln. eurų

Ketvirtadienį pasibaigusiuose Turto banko aukcionuose pirkėjai už du objektus Klaipėdoje pasiūlė beveik 1,1 mln. eurų. Už bendrabutį Klaipėdos centre pasiūlyta pradinė kaina – 627 tūkst. eurų, o už buvusio Valstybės kontrolės mokymo centrą Giruliuose – 461 tūkst. eurų.
Pastatas Turistų gatvėje
Buvusio Valstybės kontrolės mokymo centrą Giruliuose / Turto banko nuotr.

„Aukcionas dėl mokymo centro rodo, kad pirkėjai iš rinkos nepasitraukė, o laukia tinkamos kainos. Dėl bendrabučio, tikėtina, kad išaugusiam susidomėjimui poveikį turėjo ir tai, kad šiuo laikotarpiu aktyviau siūlome objektus, kurie nerado pirkėjų anksčiau, taigi, pakartotinai parduodami mažesne kaina“, – BNS sakė Turto banko atstovas spaudai Tomas Bagdonas.

Elektroninėje varžytinių sistemoje pirkėjai aukcionuose dalyvauja anonimiškai.

„Pirmosiomis karantino savaitėmis patyrėme tai, ką ir visa nekilnojamojo turto rinka – visišką sandorių įšalą. Dalyvavimas aukcionuose buvo minimalus, dalis pirkėjų atidėjo ir jau įvykusių aukcionų įforminimą. Tačiau situacija pastarosiomis savaitėmis keičiasi – pirkėjai sugrįžta: praėjusią savaitę įvyko 15 proc. aukcionų, šią – virš 60 proc. Taigi aukcionų aktyvumas jau panašus į laikotarpį iki karantino“, – BNS sakė jis.

Apie 2,8 tūkst. kv. metrų ploto 85 kambarių buvusį Klaipėdos universiteto bendrabutį su dalimi sklypo Taikos prospekte Turto bankas pardavinėjo nuo 2019 metų liepos. Tuomet jo pradinė kaina siekė 860 tūkst. eurų, iš viso surengti keturi aukcionai.

Giruliuose buvo parduodami keturi 540 kv. metrų ploto mokymo centro pastatai su sklypu Turistų gatvėje. Jų pradinė kaina ketvirtadienį pasibaigusiame aukcione siekė 457 tūkst. eurų.

Šį objektą Turto bankas perėmė 2016 metais ir aukcionuose pardavinėjo nuo 2017 metų rudens. Tuomet jo pradinė kaina siekė 660 tūkst. eurų, iš viso įvyko 9 turto aukcionai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas