Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Už Kalvarijų turgavietės nuomą Vilniaus savivaldybė gavo 1,5 mln. eurų

Vilniaus Kalvarijų turgų iš sostinės savivaldybės nuomojanti įmonė skelbia, kad miestui atseikėja vis daugiau ir daugiau mokesčių.
Kalvarijų turgus
Kalvarijų turgus / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Šiuo metu įmonė yra sumokėjusi nuomos mokesčio už keturis praėjusius kalendorinius metus bei šių metų vieną ketvirtį. Nuomos mokestį mokame ketvirčiais, tad kita įmoka, kurią sumokėsime liepą, bus už antrąjį ketvirtį, ir biudžetą papildys beveik 91 tūkst. eurų suma“, – sako bendrovės „KTVG“ direktoriaus pavaduotoja Ingrida Talžūnienė.

Nuo 2011 metų turgavietę besinuomojanti įmonė įsipareigojo kasmet mokėti po 354 tūkst. eurų. Anot I.Talžiūnienės, nuomos mokestis kasmet yra indeksuojamas, tad jo sumokama daugiau negu numatyta sutartyje.

Be to, bendrovė savivaldybei dar moka žemės nuomos mokestį, kurio sumokėta daugiau nei 22 tūkst. eurų.

„KTVG“ vykdo visus savo sutartinius įsipareigojimus savivaldybei. Prieš išnuomojant turgavietę, kuri faktiškai 2011 metų pradžioje buvo bankrutavusi dėl neefektyvios veiklos, šiam privačiam investuotojui, savivaldybė iš turgavietės paslaugų kasmet surinkdavo iki 140 tūkst. eurų mokesčių. Tuo tarpu dabar kasmet į savivaldybės biudžetą įplaukia 2,5 karto didesnė lėšų suma, o pinigai panaudojami miesto tvarkymui ir kitiems būtiniems miesto gyventojų poreikiams tenkinti“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorė Alma Vaitkunskienė.

Kalvarijų turgavietę įmonė išsinuomojo 26 metams ir įsipareigojo ją rekonstruoti 7,4 mln. eurų be PVM. Šiuo metu atnaujinta du trečdaliai turgaus.

Kalvarijų turgaus rekonstrukciją planuojama užbaigti iki 2017 metų galo.

Iki turgavietės rekonstrukcijos kasdien čia apsipirkdavo 15 tūkst. lankytojų, priklausomai nuo sezono joje prekiavo nuo 800 iki 1,2 tūkst. prekybininkų. Planuojama, kad po rekonstrukcijos prekybos vietų padaugės ir prekiauti galės iki 2 tūkst. prekybininkų, o pirkėjų srautas išaugs ketvirtadaliu – iki 19 tūkst.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas