Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo centras „3 Burės“ atsinaujina: investuos 2 mln. eurų

​​​​​​​Vilniaus Lvovo gatvėje įsikūręs verslo centras „3 Burės“, priklausantis Švedijos investicinei bendrovei „Eastnine“, netrukus pradės didžiulio masto atsinaujinimo procesą. Švedų įmonė, neseniai paskelbusi apie trijų verslo centrų „S7“ Saltoniškių gatvėje įsigijimą, ne vėliau kaip per dvejus ateinančius metus į „3 Burių“ atnaujinimo darbus investuos apie 2 mln. eurų.
Verslo centras „3 burės“
Verslo centras „3 burės“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip teigia verslo centro direktorė Rūta Narutavičė, galimybė didesnės apimties atnaujinimo darbams atsiras balandžio mėnesio pabaigoje, kai atlaisvės kol kas dar bendrovės „TELIA“, persikelsiančios į vieną iš trijų minėtų verslo centrų, nuomojamos patalpos.

„Iš viso, bus atnaujinta beveik trečdalis dviejų „Burių“ dangoraižių patalpų, esančių skirtinguose pastatų aukštuose. Tai didžiausias atnaujinimo projektas nuo pat verslo centro atidarymo“, – sako R.Narutavičė.

Tai didžiausias atnaujinimo projektas nuo pat verslo centro atidarymo, – sako R.Narutavičė.

Kaip teigiama išplatintame pranešime spaudai, atnaujinimo darbai bus derinami ir su potencialių nuomininkų pageidavimais – didžiuliai plotai apatiniuose aukštuose gali būti pritaikyti aptarnavimo centrų poreikiams, o patalpos viršutiniuose aukštuose – prestižiniams biurams.

R.Narutavičė pažymėjo, kad nors tokios apimties atnaujinimo darbai vyks pirmą kartą, bet apskritai verslo centras atnaujinamas nuolat. „Prieš atsikraustant nuomininkams, patalpos jiems atnaujinamos iš esmės: įrengiamas moderniausias apšvietimas, diegiamos pažangiausios technologinės ir gaisrinės sistemos, naudojant dar aukštesnio lygio medžiagas, atnaujinamos sienos, lubos, keičiamos grindys, įgyvendinami individualūs būsimų nuomininkų pageidavimai. Galima drąsiai sakyti, kad po tokių darbų daugmaž 90 procentų patalpų būna visiškai naujos“, – teigia R.Narutavičė.

Vienas iš vos kelių verslo centrų, kuriam Lietuvoje suteikti aukščiausios klasės „LEED Platinum“ bei „LEED O&M Platinum” aplinkosaugos sertifikatai, atnaujinamas įvertinus, ar darbams reikalingos statybos bei apdailos medžiagos atitinka sertifikatų keliamus ekologiškumo ir tvarumo kriterijus.

Pasak R. Narutavičės, būsimiems atnaujinimams skirta 2 mln. eurų suma padės užtikrinti, kad norma Skandinavijoje jau seniai tapusių, o į Lietuvą vis dar besiveržiančių žaliųjų standartų verslo centre ir toliau būtų laikomasi idealiai.

„LEED sertifikatai įgyjami ne visam laikui – kas dvejus metus vyksta griežtas augančių reikalavimų įvertinimas, tad verslo centras nuolat tobulėja, žengdamas koja kojon su naujausiomis pasaulio A klasės biurų tendencijomis“, – aiškina R.Narutavičė.

Atnaujinimo darbai verslo centre „3 Burės“ pradedami jau balandžio mėnesį. Planuojama, kad jie tęsis tol, kol visas atlaisvėjęs plotas bus išnuomotas, tačiau ne ilgiau nei dvejus metus. Esamų nuomininkų darbo sąlygos atsinaujinimo laikotarpiu dėl to nepakis.

3 BURĖS“ – tai LEED Platinum ir LEED O&M Platinum sertifikuotas biurų kompleksas Vilniaus centre. Kompleksą sudaro trys dangoraižiai – 17, 23 ir 24 aukštų; biurams čia skirti 42.000 kv.m. nuomojamo ploto. „3 BURĖS“ verslo centrą valdo Švedijos investicijų bendrovė „Eastnine“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas