Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Verslo centre sostinėje lankytojus pasitiks dirbtinis intelektas

Buvusio sostinės „Žalgirio“ stadiono teritorijoje pastatytame verslo centre „Business Stadium West“ įrengtas išmanusis administratorius. Šiuo metu vyksta įrangos montavimo ir derinimo darbai, dirbtinio intelekto asistentas „pradės darbą“ kovo arba balandžio mėnesį.
„Business Stadium West“ verslo centro dirbtinis intelektas
„Business Stadium West“ verslo centro dirbtinis intelektas / Bendrovės nuotr.

Dirbtinio intelekto asistentas „Business Stadium West“ verslo centro lankytojams suteiks informaciją apie įmones įsikūrusias šiame pastate, paaiškins kaip patekti į norimą kompanijos biurą ir taip pat galės išduoti leidimus patekti į reikiamą pastato aukštą. Be to šis administratorius galės padėti išsikviesti taksi, paaiškins kaip sumokėti už parkingą ir patarti, kur galima skaniai pavalgyti. Bendrauti su šiuo asistentu bus galima balsu lietuvių ir anglų kalbomis.

„Dirbtinio intelekto asistentai mūsų aplinkoje netrukus taps kasdienybe, o tai ką pavyko sukurti yra pirmas žingsnis, po kurio laukia ilgas tobulėjimo kelias“, – pranešime cituojamas nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Hanner“ valdybos pirmininkas Arvydas Avulis.

„Business Stadium West“
„Business Stadium West“

Pagal kompanijos „Hanner“ užsakymą dirbtinio intelekto asistentą įgyvendino „Wittykiosk“, bendradarbiaujant su bendrovėmis „Elsis“ ir „Nsoft“.

2018 metais įkurtas startuolis „Wittykiosk“ taip pat kuria dirbtinio intelekto produktus, kurie skirti darbuotojų atrankai, moksleivių gebėjimų lavinimui, vykdo balso atpažinimo technologijų tobulinimą.

Verslo centre „Business Stadium West“ biurus nuomojasi tokios kompanijos kaip „Nortal“, „Trafi“, „Teleperformance“, „NFQ Technologies“.

Iš viso į buvusio Žalgirio stadiono teritorijos plėtrą planuojama investuoti daugiau nei 200 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas