Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus centre pakvipo pavasariu: statybininkai grįžta į sostinės Vilniaus gatvę

Po verslininkų ir paprastų vilniečių pasipiktinimo vėl atgis darbai sostinės Vilniaus gatvėje. Kaip skelbia Vilniaus miesto savivaldybė, atšilus orams pradedamas antrasis Vilniaus gatvės rekonstrukcijos etapas.
Besitęsiantis Vilniaus gatvės tvarkymas
Besitęsiantis Vilniaus gatvės tvarkymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Vilniaus savivaldybė informuoja įpareigojusi darbus atliekančią įmonę Vilniaus gatvės bei šaligatvių dangos atnaujinimo darbus atlikti per maksimaliai sutrumpintus terminus. Šią savaitę pradedami rengti laikini šaligatviai, atitveriami praėjimai nuo rekonstruojamos važiuojamosios gatvės dalies.

Antrasis etapas

Gatvė atnaujinama keliais etapais. Pirmajame etape, nuo praėjusių metų spalio iki prasidedant šalčiams, Vilniaus gatvėje buvo sutvarkytos beveik visos požeminės komunikacijos: vandentiekis, kanalizacija, pastatų lietvamzdžiai ir kt. Po žiemos prasidėję antrojo etapo darbai tęsis iki birželio ir vyks nuo Vilniaus g. 12 iki Labdarių gatvės.

Vilniaus gatvės važiuojamojoje dalyje bus paklota apie 165 tūkst. naujų juodo bazalto ir granito trinkelių, apie 97 tūkst. (du trečdaliai) likusių dar geros būklės trinkelių bus perklotos iš naujo. Apie 20 tūkst. senų nusidėvėjusių šaligatvio plytelių bus pakeistos naujomis granito plytelėmis bei įrengti nauji granito borteliai.

Vilniaus gatvėje bus įrengti pakeliami užtvarai, atskirsiantys pėsčiųjų zoną nuo Gedimino prospekto iki Labdarių gatvės. III etape – iki Islandijos gatvės darbai vyks iki liepos mėnesio. Atkarpoje nuo Islandijos iki Labdarių gatvės bus įrengta 18 automobilių stovėjimo vietų, atnaujintas apšvietimas. Naujas LED apšvietimas bus su valdymo bei kontrolės sistema, kuri leis operatyviai reaguoti į galimus gedimus, nuotoliniu būdu valdo apšvietimo sklaidą ir srautą. Šiuolaikiškas modernus apšvietimas ne tik leis taupyti energiją, bet ir suteiks teritorijai erdvinį jaukumą.

Kaina – 1,2 mln. eurų

Vilniaus gatvė taps tik dar patrauklesnė, dar labiau lankoma miestiečių ir miesto svečių, atsinaujinimas paskatins paslaugų sektoriaus plėtrą.

„Savivaldybė atsiprašo vilniečių ir Vilniaus gatvėje įsikūrusių verslininkų, organizacijų už laikinus nepatogumus, tačiau daugelį metų netvarkyta reprezentacinė gatvė istoriniame Vilniaus centre po šios rekonstrukcijos taps tik dar patrauklesnė, dar labiau lankoma miestiečių ir miesto svečių, atsinaujinimas paskatins paslaugų sektoriaus plėtrą. Apie planuojamą Vilniaus gatvės rekonstrukciją verslininkai buvo informuoti iš anksto – rezervuotos stovėjimo vietos ambasadoms, o organizacijoms perkeltos į automobilių stovėjimo aikštelę esančią ties Liejyklos ir Vilniaus gatvių sankryža. Minėtos aikštelės dalyje numatytos stovėjimo vietos Vilniaus gatvės gyventojams turintiems ilgalaikius stovėjimo leidimus“, – teigiama Vilniaus savivaldybės pranešime spaudai.

Visus gatvės atnaujinimo darbus planuojama užbaigti iki liepos mėnesio. Vilniaus gatvės rekonstrukcija kainuos apie 1,2 mln. eurų. Iki šiol buvo panaudota apie 180 tūkst. eurų numatytų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas