Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus valdžia ir Kauno mero knygynas taikiai susitarė dėl patalpų

Vilniaus valdžia ir Kauno mero valdomas knygynas taikiai susitarė dėl patalpų Gedimino prospekte Vilniuje. 
Visvaldas Matijošaitis
Visvaldas Matijošaitis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Vilniaus savivaldybė ir Visvaldo Matijošaičio valdoma įmonė taikiai susitarė dėl centrinio knygyno patalpų sostinės Gedimino prospekte nuomos. Vilniaus apygardos teismas patvirtino jų taikos sutartį.

Savivaldybės Nekilnojamojo turto skyriaus vedėja Vilma Lajauskaitė sakė, jog taikos sutartis su bendrove Vilniaus centrinis knygynas sudaryta, pastarajam sutikus mokėti didesnį nuomos mokestį už dalį patalpų, taip pat įsipareigojus nekeisti jų nuomininko be įspėjimo.

„Savivaldybė, atsižvelgdama, kad bendrovė sutiko mokėti didesnį nuomos mokestį, leido jai pernuomoti ne daugiau kaip 250 kvadratinių metrų ploto patalpų dalį iki 2022 metų birželio su sąlyga, kad jeigu keistųsi dabartinė subnuomininkė įmonė „Amber food“, bus reikalingas savivaldybės sutikimas“, – BNS sakė ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus centrinis knygynas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Vilniaus centrinis knygynas

Anot V.Lajauskaitės, bendrovė sutiko su savivaldybės sąlygomis ir nuo 2019 metų pradžios iki 2022 metų birželio mokės po 20 eurų už kvadratinį metrą per mėnesį už pernuomojamą 250 kv. metrų plotą.

„Taigi, iš viso per mėnesį už visą 534 kv. metrų plotą bendrovė savivaldybei mokės daugiau nei 5,8 tūkst. eurų“, – sakė ji.

Vilniaus centrinis knygynas teisme siekė neteisėtu pripažinti 2018 metų rugsėjį savivaldybės priimtą sprendimą nutraukti patalpų nuomos sutartį.

Tuomet bendrovės bendraturtis Gediminas Balnis BNS teigė, jog ginčas su savivaldybe kilo dėl planuojamo padidinti nuomos mokesčio ir vylėsi jį išspręsti taikiai.

Anot jo, 2013 metais privatizavus Vilniaus centrinį knygyną, pasirašyta sutartis su savivaldybe dėl patalpų nuomos. Iki 2017 metų birželio buvo leidžiama dalį jų pernuomoti greta veikiančiam restoranui. Kai buvo kreiptasi į savivaldybę dėl nuomos termino restoranui pratęsimo, bendrovei buvo pasiūlyta mokėti 7,5 karto didesnę nuomos kainą.

Pagal privatizavimo sutartį bendrovė įsipareigojo vykdyti knygyno veiklą penkerius metus – iki 2018 metų spalio.

Patalpose veikia tinklo „Vaga“ knygynas, jis priklauso Vytui Vincui Petrošiui ir yra nesusijęs su V.Matijošaičio verslais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas