Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus viešbučiai jau užimti Anglijos sirgalių, o barai įspėti imtis saugumo priemonių

Vilniuje sekmadienio vakarą vyksiančios atrankos į Pasaulio futbolo čempionatą rungtynės tarp Lietuvos ir Anglijos į sostinę traukia minias anglų. Skaičiuojama, kad pastarųjų turėtų būti keli tūkstančiai, todėl policija įspėjo sostinės centre esančius barus imtis atsargumo priemonių. Vilniaus viešbučių ir svečių namų atstovai tikina jaučiantys svečių iš Anglijos pagausėjimą, tačiau papildomų saugumo priemonių nesiims.
Anglijos sirgaliai Vilniaus senamiestyje
Anglijos sirgaliai Vilniaus senamiestyje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Prie Aušros vartų įsikūrusio nedidelio viešbučio „Moon Garden Art hotel“ direktorės pavaduotojas Justinas Volkus 15min sakė, kad šį savaitgalį visi kambariai yra užimti ir dalyje jų apsistojo svečiai iš Anglijos.

„Kokia dalis futbolo sirgalių, negaliu nurodyti, nes svečiai nenurodo, ar jie atvyksta į futbolo rungtynes, ar ne. Turime nemažai svečių, kurie šį savaitgalį atvyksta iš Anglijos. Užimtumas šiame viešbutyje visuomet yra didelis ir mes to pokyčio nejaučiame, nes vidutinis užimtumas visada yra arti 100 proc. Tiesiog skiriasi svečių pasiskirstymas, iš kokios šalies atvažiuoja, per kokią sistemą užsako. Šiuo metu apie pusė svečių yra iš Anglijos“, – teigė jis.

Anot jo, kadangi viešbutyje nėra baro, papildomų saugumo priemonių imtis neketinama. „Taikysime standartines saugumo priemones. Visiems viešbučio svečiams galioja tos pačios taisyklės“, – 15min sakė J.Volkus.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Anglijos sirgaliai Vilniaus senamiestyje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Anglijos sirgaliai Vilniaus senamiestyje

Už išlaužtas duris – butelis viskio

Jam antrino ir svečių namų „Florens boutique“ vadovė Daiva Pocienė, kuri svečių iš Anglijos priskaičiuoja apie 80 proc.

„Visi kambariai yra užsakyti šiomis dienomis ir iš jų sirgalių yra 70–80 proc. Manome, kad jie susiję su futbolo rungtynėmis, nes jie yra turistai iš Didžiosios Britanijos. Mes esame įsikūrę šalia stadiono, todėl tokia situacija. Manau, kitur proporcijos yra šiek tiek kitokios“, – teigė ji.

D.Pocienė sakė, kad papildomų saugumo priemonių taip pat neketinama imtis, nes didelių problemų sirgaliai nesukelia. Tačiau papasakojo, kad vieną kartą teko keisti duris, po to, kai įsisiautėję sirgaliai jas išlaužė.

„Iki šiol turėjome sirgalių iš Škotijos, taip pat – Lenkijos, kurios sirgaliai irgi garsėja agresyvumu, bet kažkokiu būdu tie žmonės nėra padarę didelės žalos. Yra tekę keisti duris, nes sirgaliai jas sulaužė, bet atsiprašydami paliko butelį viskio. Tada teko duris remontuoti, bet kad būtų kažkokia didesnė žala, tikrai kol kas to nebuvo ir nesame su tuo susidūrę“, – pasakojo ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Anglijos sirgaliai Vilniaus senamiestyje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Anglijos sirgaliai Vilniaus senamiestyje

Pasitiki svečiais

Netoli geležinkelio ir autobusų stočių įsikūrusio viešbučio „Comfort Hotel LT“ vadovė Kristina Viskontaitė 15min sakė, kad dalis viešbutyje apsigyvenusių žmonių yra iš Anglijos, tačiau, kiek jų, neatskleidė. Ji, kaip ir kitų viešbučių vadovai, sakė, kad papildomų atsargumo priemonių imtis neketinama.

„Užimtumas yra didelis, dalis rezervacijų yra susijusios su rungtynėmis. Mes galvojame, kad mūsų svečiai yra pakankamai kultūringi ir neturėtų būti didelių incidentų, todėl neplanuojame ko nors specialaus“, – komentavo ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Anglijos sirgaliai Vilniaus senamiestyje
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Anglijos sirgaliai Vilniaus senamiestyje

Netoli stadiono esančio viešbučio „Panorama“ pardavimų ir rinkodaros vadovė Ramunė Lencevičienė suskaičiavo apie 200 svečių, kurie atvyko į futbolo rungtynes – tai yra 40 proc. visų viešbučio rezervacijų. Tačiau incidentų ji nesitiki, mat čia apsistoja vyresnio amžiaus Anglijos rinktinę palaikantys žmonės.

„Mūsų viešbutyje apsistojantys sirgaliai yra labai šaunūs. Jie dažniausiai būna vyresnio amžiaus, todėl jie ramesni ir gerbia Vilnių bei kitus viešbučio svečius. Jie linksmi, išgeriantys, grįžtantys gal šiek tiek vėliau, bet pakankamai normalūs, ir tikimės, kad tokie ir bus. Mus policija įspėjo, kad su jaunais sirgaliais gali kilti problemų, bet pas mus tokių neturėtų būti“, – kalbėjo ji.

Džiaugsmą lieja kitur

Svečių namus, įsikūrusius greta futbolo stadiono, „Fortuna hostel“ valdantis Evaldas Brazlauskis sakė, kad Anglijos sirgalių, net ir norėdamas, priimti negalėtų, nes dabar visą plotą yra užėmusi turistų grupė iš kitos šalies. Paklausus, ar kyla kokių nors problemų su futbolo sirgaliais, svečių namų vadovas sakė, kad jie savo džiaugsmą lieja kitur.

„Iš esmės, nesvarbu, ar anglai, škotai, airiai, lenkai atvažiuoja ir gyvena svečių namuose. Ten, kur gyvena, bent pas mus, nė karto nėra pridarę kokių nors papildomų rūpesčių. Nepriklausomai nuo to, kiek jų būtų. Jie kažkaip visą džiaugsmą ir emocijas lieja išėję į barus arba rungtynių metu. Tiek kartų, kiek yra gyvenę, nė karto nesame turėję nesusipratimų“, – 15min pasakojo jis.

Barams – rekomendacija neduoti stiklinės taros

Vieno iš sostinės Vilniaus gatvėje barų atstovas, nepanorėjęs prisistatyti, 15min pasakojo, kad policijos atstovai barams rekomendavo imtis papildomų saugumo priemonių šį savaitgalį.

Pareigūnai barų savininkus įspėjo, kad anglų aistruoliai yra daug agresyvesni nei prieš mėnesį Vilnių užplūdę škotų aistruoliai, todėl rekomenduota pasamdyti daugiau apsaugininkų, o įsilinksminusiems svečiams iš Ūkanotojo Albiono neduoti gėrimų stiklinėje taroje, kurią jie gali pradėti daužyti.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas 15min informavo, kad nuo šiandien iki pirmadienio ryto sostinėje patruliuos daugiau Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų, kurie užtikrins tvarką mieste ir policiją informuos apie galimai rizikingus sirgalius.

Barams ir kavinėms rekomenduota sustiprinti apsaugą, alų pilstyti į plastikines talpas, įspėti lankytojus saugoti savo asmeninį turtą. Sirgaliams rekomenduojama atvykti į rungtynes visuomeniniu transportu, nes dėl eismo ribojimo prie stadiono privažiuoti negalės.

„Į stadioną draudžiama neštis alkoholinius gėrimus, daiktus, įrankius, priemones, kurie gali būti naudojami kitiems asmenims žaloti. Stadione draudžiama naudoti pirotechnikos priemones“, – priminė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai