Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilnius turės naują tiltą per Nerį: pamatykite, kokius projektus siūlė architektai

Vos paskelbusi pėsčiųjų tilto per Nerį prie „Litexpo“ architektūrinės idėjos konkursą, savivaldybė sulaukė net 16-os dalyvių. Ekspertų komisija savo vertinimus planuoja paskelbti vasario 28 d., o vilniečiai jau dabar gali pasidairyti į konkurso darbus – kokius tiltus architektai siūlo Vilniui.
Taip gali atrodyti tiltas iš Vingio parko į Lazdynus
Taip gali atrodyti tiltas iš Vingio parko į Lazdynus / Vilniaus sav. nuotr.

Šis tiltas sujungs Neries krantus Vingio parke ir šalia „Litexpo“. Tokiu būdu žadama palengvinti pėsčiųjų ir dviratininkų susisiekimą, automobiliai šiuo tiltu nevažinės.

Du mėnesius trukusiame konkurse 16 kūrėjų pasiūlė šiuolaikiškų, funkcionalių ir derančių prie aplinkos tilto idėjų. Pėsčiųjų tiltas suplanuotas prie Vingio parko ir „Litexpo“. Jis sujungs Lazdynus ir Vilkpėdę su Naujamiesčiu, o pėstiesiems ir dviratininkams leis patogiau pasiekti „Litexpo“ parodų ir kongresų centrą, skatins po miestą judėti dviračiais ar kitomis ekologiškomis transporto priemonėmis. Tiltas per Nerį padės išspręsti ir mašinų stovėjimo klausimus abiejose Neries pusėse, sukurs geresnį dviratininkų susisiekimą su centrine miesto dalimi.

Ne vieno dalyvio siūlomos tilto idėjos apima ir papildomas erdves tilto zonoje – siūloma išnaudoti jas vilniečių poilsiui, įrengti kavines, kur galėtų vykti ir muzikiniai pasirodymai. Visas idėjas gyvai vilniečiai galės išvysti specialioje konkursinių darbų parodoje Lietuvos architektų sąjungos rūmuose (Kalvarijų g. 1, 2 aukšto atriume), kuri veiks nuo vasario 15 dienos, darbo dienomis nuo 9 iki 17 val. Internete visus darbus galima pamatyti svetainėje www.vilnius.lt.

Geriausios konkurso idėjos bus apdovanotos premijomis: 1-osios vietos laimėtojui skiriama 9 tūkst. Eur, 2-osios – 7 tūkst. Eur, 3-iosios – 4 tūkst. Eur.

Po ekspertų komisijos sprendimo, su geriausios konkurso idėjos laimėtoju bus sudaryta sutartis. Kitame etape bus pradėtas rengti techninis projektas ir skelbiamas statybos darbų vykdytojo konkursas. Orientacinė projekto parengimo ir statybos kaina turės siekti ne daugiau kaip 5 mln. eurų. Planuojama, kad naujasis pėsčiųjų tiltas turėtų būti pastatytas per ateinančius ketverius metus. Naujas pėsčiųjų tiltas per Nerį Vilniuje nebuvo statomas nuo 2003-iųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas