Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Visorių Alėjos“ daugiabutis naujakurių lauks jau 2016 m. pavasarį

Fabijoniškių ir Verkių seniūnijas ribojančioje Visorių gatvėje statomo šešiaaukščio „Visorių alėjos“ daugiabučio statybos darbai – jau įpusėjo. Gyvenamųjų patalpų perdavimas būsimiems gyventojams numatomas jau 2016 m. balandžio mėn.
Visorių kvartalas
Visorių kvartalas

Projekto vystytojai teigia, jog užbaigti visus konstrukcinius darbus pavyks šiais metais o pilnai užsandarinti patalpas ir įrengti vidaus inžinerines sistemas – kitų metų pradžioje.

„Žiemos metu butai bus paruošti pilnai apdailai atlikti, o bendros erdvės, tokios kaip koridoriai, laiptinės, požeminis garažas – sutvarkytos pilnai. Atšilus orams pabaigsime fasadų apdailos ir gerbūvio sutvarkymo darbus, o jau balandžio mėnesį ketiname perduoti būstus būsimiems gyventojams“, – apie projekto darbų eigą pasakoja projekto vystytojas.

Visorių alėja / Projekto vystytojo nuotr.
Visorių alėja / Projekto vystytojo nuotr.

Pardavimai vyksta sėkmingai

Jo teigimu, šiuo metu jau yra parduoda apie 40 proc. būstų: „Matome, jog paklausiausi yra 2-jų kambarių, 44 – 55 m2 ploto butai. Tačiau žmonės domisi ir didesnio ploto – 90 m2 siekiančiais, 4-rių kambarių butais, kurių, tiesa, turime kiek mažiau“.

paklausiausi yra 2-jų kambarių, 44 – 55 m2 ploto butai

1 m2 kaina šiame daugiabutyje svyruoja nuo 1200 iki 1500 eur/m2, priklausomai nuo būsto dydžio ir išdėstymo name.

Projekto vystytojas taip pat pastebi, jog naujieji gyventojai skuba įsigyti požeminėje aikštelėje numatytus sandėliukus, ir didžioji dalis sandėliukų jau yra parduota.

Projekte numatytų automobilių stovėjimo vietų skaičius požeminiame garaže yra optimalus. „Esame paskaičiavę, jog kiekvienas butas galėtų įsigyti po vieną automobilių stovėjimo vietą. Tačiau dalis naujakurių jų neperka, o kita dalis nori įsigyti po keletą parkavimo vietų, tad visų poreikiai yra patenkinami“, – teigia projekto vystytojas.

Vienos automobilių stovėjimo vietos kaina – 5500 Eur.

Perspektyvos į ateitį

Miesto plėtros departamento duomenimis, ši Fabijoniškių dalis, kuri ilgą laiką buvo laikoma pramonės pakraščiu, netolimoje ateityje virs žaliais plotais apsodintu, šiuolaikišku mažaaukštės statybos daugiabučių ir individualių namų kvartalu.

[ši Fabijoniškių dalis] netolimoje ateityje virs žaliais plotais apsodintu, šiuolaikišku mažaaukštės statybos daugiabučių ir individualių namų kvartalu

Šalia „Visorių alėjos“ daugiabučių kvartalo esančioje 4,5 ha ploto teritorijoje numatoma vienbučių – dvibučių gyvenamųjų namų kvartalo statyba bei paruošti sklypai individualiems namams. 

Taip pat numatoma, jog projektai bus parengti vienos projektavimo įmonės, kuri bus išrinkta viešojo konkurso būdu.

Daugiau apie detaliuosius planus ir kvartalo viziją galite sužinoti čia.

Žaliųjų zonų apsuptyje

Viena išskirtinių šio projekto lokacijos aspektų – puikus susisiekimas su miesto centru bei svarbiausiais socialiniais ir edukaciniais centrais – prekybos centrais, mokyklomis, darželiais, poliklinikomis ir kt.

Netoli Verkių gatvės esanti Geležinio vilko gatvė užtikrina sklandų ir greitą susisiekimą su miestu. Ją nuo Verkių gatvės skirianti žalioji zona užtikrina, kad miesto triukšmas būtų „amortizuotas“.

Galiausiai, šalimais naujojo kvartalo yra labai daug žaliųjų zonų. Jomanto parkas, Žaliųjų ežerų kraštovaizdžio draustinis ir Verkių regioninis parkas – vos per keletą minučių pėsčiomis pasiekiami žalieji šio rajono dalies taškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas