Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Žalias stogo rūbas: sunkiai įkandamas lietuvių kišenėms, o „pasidaryk pats“ variantas gali išeiti nevykęs

Skandinavijoje ant namų stogų žaliuojanti žolė – jokia naujiena. Tačiau Lietuvoje augalais apželdintas stogas yra itin brangus malonumas, todėl dažną nuo šios idėjos atgraso už jo įrengimą ar apželdinimą prašoma kaina. 15min aiškinosi, kaip įrengiami tokie žaliuojantys ar gėlėmis mirguliuojantys stogai, be to, ar yra galimybių tokį įsirengti patiems.
Stogas
Stogas / „Scanpix"/"Panthermedia“ nuotr.

Itin brangus malonumas

„Pas mus jie nepopuliarūs, nes yra labai brangus malonumas. Be to, jei darbai būtų atlikti nekokybiškai, jo sutvarkymas kainuotų milžiniškus pinigus. Tokį stogą sau gali leisti tik pasiturintys asmenys“, – sako įmonės „Stogų dengimas“ vadovas Tomas Tichonovas.

Jam antrina ir bendrovės „TRIHAUS“ direktorius Artūras Strelčiūnas, sakydamas, kad norinčių daug, bet norus koreguoja kaina.

Vis dėlto, pasak jo, tokie žali stogai mūsų šalyje populiarėja, tiesa, juos dažniau linkę įsirengti juridiniai, o ne fiziniai asmenys. Pašnekovo teigimu, tikslią stogo kainą įvardyti sudėtinga, nes tai lemia ir sprendiniai, ir pasirinkto žalio stogo sistemos tiekėjas.

Vis dėlto paklaustas, ar tai pigiau, ar brangiau už mums įprastą stogą, pašnekovas teigė, kad žalias stogas nėra alternatyva kitoms stogų konstrukcijoms.

15min domėjosi, ar gėlynais ir žole apželdinti savo stogą galima ir savo jėgomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas