Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žalgirio stadiono vietoje iškils viešbutis – išrinkite jums labiausiai patinkantį projektą

Jau žinoma, koks viešbutis iškils Žalgirio stadiono vietoje, kurį Arvydo Avulio „Hanner“ pradės griauti visai netrukus – per Mindaugines. Viešbučio projektus A.Avuliui pateikė 10 architektūros įmonių, iš kurių jam labiausiai patiko Gintauto Natkevičiaus projektas. Ar ir jums jis pasirodė įspūdingiausias?
Taip atrodys viešbutis Žalgirio stadiono vietoje
Taip atrodys viešbutis Žalgirio stadiono vietoje / „Hanner“ vizualizacija

„Hanner“ paskelbtą atvirą architektūros konkursą Žalgirio stadiono teritorijoje planuojamam viešbučiui laimėjo Gintauto Natkevičiaus architektų biuras. Iš viso konkurse dalyvavo 10 įmonių.

„Hanner“ savininkas Arvydas Avulis 15min sakė, kad Gintautas Natkevičius pasiūlė patobulintą kvartalo užstatymo koncepciją, kuri visiems komisijos nariams pasirodė patraukliausia ir įdomiausia. Komisiją sudarė Vilniaus savivaldybės Plėtros planavimo skyriaus vedėja Rūta Matonienė, vyriausiasis Vilniaus architektas Mindaugas Pakalnis ir pats A.Avulis. Tačiau, jo teigimu, buvo ir kitų gerų projektų.

„Labai geras buvo Audriaus Ambraso projektas – aukšto meninio lygio. Nebuvo jokių abejonių dėl pastato estetikos. Bet mes vertinome ne tik pastato architektūrą, bet ir visus koncepcinius sprendimus“, – interviu 15min sakė A.Avulis.

VISĄ INTERVIU SKAITYKITE ČIA: Arvydas Avulis: Žalgirio stadioną pradėsime griauti per Mindaugines

„A.Ambrasas siūlė viešbutį atsukti į Sporto rūmus, o promenadą įrengti palei gatvę. G.Natkevičiaus pasiūlyme promenada atitraukta nuo gatvės, namai suplanuoti prie pat gatvės, todėl čia promenada išeina sėkmingesnė.

Man asmeniškai A.Ambraso viešbučio koncepcija buvo geresnė. Bet čia kaip ir su Danielio Libeskindo projektu: vieniems jis labai geras, o kiti mano, kad tai yra tragedija“, – 15min kalbėjo „Hanner“ savininkas.

Viešbučio statybos darbai turėtų būti pradėti vasaros pabaigoje. Į projektą bendrovė investuos apie 20 mln. eurų.

Siūlome išrinkti jums labiausiai patikusį architektų pasiūlymą (pateikiame 6 iš 10-ies vizualizacijų, kurios pateko į konkurso finalą).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai