Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nekilnojamojo turto aukcionai: kokie brangiausi objektai buvo parduoti pastaruoju metu?

Registrų centro administruojamas elektroninių varžytynių ir aukcionų portalas trečiąjį šių metų ketvirtį nešykštėjo patrauklių pasiūlymų – tarp laimikių šįkart atsidūrė patraukliose vietose esantys įvairūs nekilnojamojo turto objektai, rašoma „Registrų centras“ pranešime spaudai.
Turto bankas aukcione už 1,25 mln. eurų pardavė patalpas Vilniaus senamiestyje
Turto bankas aukcione už 1,25 mln. eurų pardavė patalpas Vilniaus senamiestyje / Turto banko nuotr.

Šiemet per liepos-rugsėjo mėnesį įvykę elektroniniai aukcionai ir varžytynės jų organizatoriams padėjo uždirbti beveik 6 mln. eurų daugiau – toks skirtumas tarp pradinės ir galutinės turto pardavimo kainos buvo susumavus visus per pastarąjį ketvirtį portale įvykusius aukcionus ir varžytynes, skelbia portalą administruojantis Registrų centras.

„Elektroninė galimybė realizuoti turtą leidžia aukcionų ir varžytynių organizatoriams pasiekti didžiausią efektą – vienu atveju tai gali būti didesnės pajamos nereikalingą turtą pardavusiais įmonei ar įplaukos į savivaldybės biudžetą, kitu atveju tai yra didesnė suma, kurią nemokumo administratorius ar antstolis galės grąžinti kreditoriams“, – teigia Registrų centro Priežiūros IS valdymo skyriaus vadovas Laurynas Ivinskis.

Registrų centro duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį E.varžytynių ir aukcionų portale buvo paskelbta 3,1 tūkst. naujų e.aukcionų ir varžytynių, įvyko 1,2 tūkst. e.aukcionų ir varžytynių, o jų metu parduoto turto vertė siekė 38,9 mln. eurų. Pradinė visų per ketvirtį parduotų objektų kaina buvo 33,2 mln. eurų.

Antstolių skelbtose varžytynėse trečiąjį šių metų ketvirtį parduota turto už beveik 5 mln. eurų, savivaldybių aukcionuose – už 1 mln. eurų, nemokumo administratorių varžytynėse – už 19,2 mln. eurų, , kitų institucijų aukcionuose – už 2,5 mln. eurų. Trečiąjį ketvirtį taip pat įvyko Turto banko organizuoti aukcionai už 8,4 mln. eurų.

„Labiausiai parduodamo turto kainos kilo nemokumo administratorių varžytynėse, Nacionalinės žemės tarnybos ir Turto banko skelbtuose aukcionuose, kuriuose buvo pardavinėjami žemės sklypai. Didžiausio dalyvių susidomėjimo ir vėl sulaukė įvairių institucijų skelbiami aukcionai, kuriuose parduodamos įvairios transporto priemonės ar žemės ūkio technika“, – trečiojo ketvirčio e.aukcionų ir varžytynių rezultatus apžvelgia L.Ivinskis.

Tarp laimikių – svečių namai ir namai kurortuose

Brangiausiu per trečiąjį šių metų ketvirtį e.aukcionuose ir varžytynėse parduotu objektu tapo Turto banko aukcione už beveik 3 mln. eurų parduotos buvusios Vadovybės apsaugos tarnybos patalpos, esančios Vilniuje, Pamėnkalnio gatvėje.

Antroje vietoje šįkart liko nemokumo organizatoriaus skelbtose varžytynėse už 1,9 mln. eurų naujus šeimininkus suradę sostinės Vytenio gatvėje esantys svečių namai. Trečią vietą užėmė taip pat nemokumo organizatoriaus skelbtos varžytynės, kuriose pavyko rasti pirkėją likviduojamos dėl bankroto bendrovės „Glasma service“ administracinėms patalpoms. Už šį Vilniaus rajone, Nemenčinėje esantį gamybos kompleksą pirkėjai sutiko sumokėti beveik 1,3 mln. eurų.

Tarp brangiausiai parduotų objektų taip pat pateko nemokumo administratoriaus varžytynėse už beveik 1 mln. eurų realizuotas poilsio pastatas Palangoje. O penketuką užbaigė antstolių varžytynėse už beveik 0,7 mln. eurų parduotas Trakuose esantis gyvenamasis namas ir žemės sklypas.

Elektroninę turto realizavimo paslaugą Registrų centras teikia nuo 2013 metų. Nuo elektroninių paslaugų sukūrimo įvyko apie 33 tūkst. elektroninių varžytynių ir aukcionų, kuriuose turto parduota už daugiau nei 1 mlrd. eurų.

E.varžytynių ir aukcionų portalas leidžia gyventojams ir verslo subjektams nuotoliniu būdu dalyvauti antstolių ir nemokumo administratorių vykdomose elektroninėse varžytynėse ir valstybės, savivaldybių bei privataus sektoriaus turto pardavimo ar nuomos elektroniniuose aukcionuose. Besinaudojantys sukurtomis elektroninėmis paslaugomis gali aktyviai dalyvauti varžytynėse bei aukcionuose, nuomos konkursuose patirdami mažiausias sąnaudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant