Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nekilnojamojo turto ekspertas atskleidžia 8 dažniausiai pasitaikančias pirmakarčio pirkėjo klaidas

Būsto pirkimas – vienas svarbiausių sprendimų gyvenime. Norėdamas padėti jums susigaudyti sudėtingame procese ir užtikrinti, kad jis vyktų kuo sklandžiau ir be streso, nekilnojamojo turto ekspertas Terry Fisheris iš „We Buy Any Home“ atskleidė aštuonias dažniausiai pasitaikančias klaidas, kurių reikia vengti perkant būstą pirmą kartą.
Būstas
Būstas / Vida Press nuotr.

1. Skubotų sprendimų priėmimas apimtam emocijų

Kaip rašo portalas „Metro“, apžiūrėjus patikusį nekilnojamąjį turtą, natūralu, kad gali užplūsti emocijos. Tačiau svarbu neleisti, kad jos užgožtų jūsų sprendimo, jei nenorite vėliau gailėtis.

2. Nesileidimas į kompromisus

Nors tam tikrų pageidavimų sąrašas yra gera pradžia ieškant būsto, greičiausiai teks ilgai laukti, kol rasite „tobulą“ nekilnojamąjį turtą, atitinkantį visus jūsų pageidavimus, t. y. jei tokie namai apskritai egzistuoja.

„Būkite pasirengę pakoreguoti savo „būtina turėti“ ir paversti juos „būtų malonu turėti“ ir būkite atviresni įvairių tipų nuosavybėms ir rajonams, apie kuriuos galbūt anksčiau nesvarstėte, kad galėtumėte rinktis iš daugiau variantų“, – pataria T.Fisheris.

3. Neatsižvelgiama į savo biudžetą

Apžiūrinėti nekilnojamąjį turtą, kurio iš tikrųjų negalite sau leisti, reiškia du dalykus „Pirmasis – įsimylėsite namą, kurio negalite sau leisti, o kiekvienas turtas, į kurį vėliau pažiūrėsite, nebeatrodys toks puikus, todėl teks nusivilti kiekvienu žvilgsniu“, – aiškina specialistas.

„Antra – nusipirksite ką nors per brangaus ir gailėsitės, kai negalėsite sau leisti ten gyventi. Išsaugokite nusivylimą ir nuo pat pradžių apsiribokite tikroviškų, nebrangių namų paieška“, – patarė jis.

4. Netikrinti savo kredito balo

Kreipusis dėl paskolos, pirmiausia bus įvertinta jūsų kredito istorija, ir jei joje bus tam tikrų jums nepalankių įrašų, galite likti be svarbaus pirkinio.

Laiku įsivertinę savo situaciją, galite išspręsti problemas prieš kreipdamasi dėl paskolos.

„Patikrinkite savo kredito ataskaitą ir įsitikinkite, kad visa informacija yra teisinga; jei radote klaidų ar netikslumų, nedelsdami užginčykite, nes klaidų taisymas gali turėti didelės įtakos jūsų kredito balui“, – pataria T.Fisheris.

5. Nepakankamai atsidedama neplanuotoms išlaidoms

Specialistas perspėja, kad turite žinoti ir apie tam tikras neplanuotas išlaidas, susijusias su NT pirkimu. Tai gali būti tam tikri turto vertinimo mokesčiai ir net persikraustymo išlaidas.

Pašnekovas pataria sudaryti visų dalykų, už kuriuos turėtumėte sumokėti, sąrašą, kad galėtumėte aiškiai suvokti, kiek pinigų tam turite būti sukaupę.

6. Bijoma derėtis

T.Fisheris sako: „Daugelis pardavėjų bus atviri deryboms, ir jūs galite permokėti tūkstančius, jei nesiderėsite. Nors derėtis gali atrodyti baisu, tai gali sutaupyti pinigų, todėl apsvarstykite galimybę tai padaryti“.

7. Neturi fondo „juodai dienai“

Skubios pagalbos fondas gali sutaupyti daug rūpesčių. „Iškyla netikėtų išlaidų, pavyzdžiui, sugedęs katilas ar nesandarus stogas arba pasikeitusios finansinės aplinkybės, o tai reiškia, kad jums bus sunku mokėti paskolos įmokas“, – sako T.Fisheris. Jis siūlo šiek tiek pinigų palikti „juodai“ dienai, kad apsaugotumėte savo būsimą turtą nuo krizės.

8. Stengiasi viską daryti vienas

Ekspertas pataria dėl paskolų pasikonsultuoti su tai išmanančiais, kad būtų įvertinta jūsų finansinė padėtis, parinktos tinkamiausios paskolos sąlygos.

Kad išvengtumėte klaidų, vertėtų tartis ir su advokatais ar kitais specialistais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas