Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo netinkamo metų laiko iki paliktų vaikų nuotraukų: 6 klaidos, trukdančios parduoti namus

Norite greitai parduoti namą ir gauti geriausią įmanomą kainą? Turite tai padaryti per 14 dienų. Pasak bendrovės „We Buy Any Home“ nekilnojamojo turto vadybininko Terry Fisherio, ilgiau nei dvi savaites parduodamų namų vertė nuolat mažėja, rašo metro.co.uk.
Dalios Gerasimavičienės kurtas interjeras
Dalios Gerasimavičienės kurtas interjeras / Rūtos Kotvickaitės nuotr.

Praėjus dviem mėnesiams dauguma pardavėjų gauna tik 91 proc. prašomos kainos, o tai namų savininkams gali kainuoti vidutiniškai 22 576 eurų.

Taigi būsto pardavimui reikia pasirengti. Nedideli patobulinimai gali daug ką pakeisti.

Norėdamas padėti T.Fisheris papasakojo metro.co.uk, kokias dažniausiai pasitaikančias klaidas daro namų savininkai, bandydami parduoti būstą.

Pardavimas netinkamu metų laiku

„Pasirinkus tinkamą metų laiką būstui įtraukti į skelbimus, padidėja tikimybė, kad jį parduosite greitai“, – sako jis. Tyrimai parodė, kad kovo mėnuo yra geriausias metas parduoti būstą.

„Su pavasariu ateina geresni orai. Daugiau natūralios saulės šviesos padės jūsų namams atrodyti kuo geriau. Pradeda žydėti augalai ir gėlės, todėl padidėja namo vertė, o sodai ir lauko erdvės taps patrauklesni pirkėjams“, – atkreipia dėmesį T.Fisheris.

Tačiau jis pažymi, kad kartais laikas priklauso nuo nekilnojamojo turto objekto.

„Vieno ar dviejų miegamųjų butai populiarūs tarp jaunų porų ir pirmą kartą perkančių asmenų, todėl jie gali būti labiau suinteresuoti pirkti sausį ir vasarį“, – aiškina jis.

Tyrimai parodė, kad kovo mėnuo yra geriausias metas parduoti būstą.

„Didesni šeimos namai gali greitai būti parduoti pavasarį arba rudenį, tačiau per įtemptas vasaros atostogas jiems gali sektis prasčiau, nes šeimos turės mažiau laiko apžiūrai“, – teigia ekspertas.

Prašoma kaina yra per didelė

T.Fisheris pažymi, kad per didelė kaina yra viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių jūsų būstas gali būti parduodamas ilgiau.

„Svarbu žinoti turto rinkos vertę, – sako jis. - Pirkėjai ją lygins su kitais rajone esančiais objektais, todėl įsitikinkite, kad ir jūs tai žinote“, – perspėja T.Fisheris.

Namai, kurių kaina atitinka rinkos vertę, parduodami vidutiniškai 58 dienomis greičiau nei per brangūs. Be to, vidutiniškai per brangūs nekilnojamojo turto objektai gali būti parduoti už 13 546 eurų mažesnę nei prašoma kaina, todėl tikrai pagalvokite, kiek norite.

Nepasirengimas

Pasak T.Fisherio, norint greitai parduoti turtą, svarbiausias dalykas yra pasiruošimas.

„Įsitikinkite, kad surinkote visus svarbius ir būtinus dokumentus dar prieš įkeldami parduodamą būstą į skelbimus, kad viskas būtų paruošta greitam pardavimui“, – sako jis.

Netvarkingos erdvės

Pirmasis įspūdis potencialiems pirkėjams yra labai svarbus.

„Pirmas dalykas, kurį pirkėjai pamatys, bus internete pateiktos nuotraukos“, – sako specialistas, pridurdamas, kad kokybiškos nuotraukos, kuriose daug natūralios šviesos, padės pritraukti potencialius pirkėjus.

„Netvarkingi namai gali sutrukdyti pirkėjams pamatyti visą nekilnojamojo turto potencialą. Netgi tokie dalykai kaip šeimos nuotraukų pašalinimas per apžiūrą gali padėti pirkėjams įsivaizduoti, kad jie ten gyvena, o ne žiūrėti į jūsų vaikų nuotraukas. Sutvarkykite lauko erdves. Nereikia visiškai pertvarkyti kraštovaizdžio, tačiau nušienavus veją ir apkarpius peraugusias gyvatvores, namas pirkėjams gali atrodyti daug patrauklesnis.

Netinkamo nekilnojamojo turto agento pasirinkimas

Tinkamo nekilnojamojo turto agento pasirinkimas gali būti labai svarbus norint greitai parduoti namus.

„Nuspręskite, ar norite tai daryti patys, ar naudotis agento paslaugomis“, – pataria jis.

Anot T.Fisherio, nereikėtų pasirinkti pirmo pasitaikiusio agento.

„Pirmiausia atlikite tyrimą ir išsiaiškinkite, kieno paslaugomis naudojasi kiti pardavėjai toje vietovėje, kaip greitai jie parduoda turimą nekilnojamąjį turtą ir kaip dažnai parduoda už prašomą ar didesnę kainą“, – teigia jis.

Geriausio pasiūlymo nepriėmimas

Kai susiduriama su keliais pasiūlymais, gali atrodyti, kad akivaizdus pasirinkimas yra priimti didžiausios kainos pasiūlymą, tačiau reikia atsižvelgti ir į kitus veiksnius.

Pasak eksperto, didžiausią kainą pasiūlęs pirkėjas gali virsti tikru košmaras, su kuriuo neįmanoma susisiekti ir kuris paskutinę minutę pasitraukia, nes staiga vis dėlto neturi pakankamai pinigų.

„Visada minutėlę pagalvokite apie savo galimybes, o ne automatiškai rinkitės didžiausios kainos pasiūlymą“, – pataria jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas