Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 11

Nuo Vilniaus iki Vilkaviškio: kiek dviejų kambarių butai kainuoja skirtinguose Lietuvos miestuose?

Už kokią sumą skirtinguose mūsų šalies miestuose rasime būstą su vieninteliu reikalavimu – du kambariai?
Žirmūnai
Žirmūnai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Galima nusipirkti ir už „ačiū“

Kuo mažesnis miestas ar mikrorajonas, kuo prastesnė pastato būklė, tuo būstas yra pigesnis. Ir atvirkščiai, kuo daiktas yra patrauklesnėje vietoje, pasižymi išskirtinėmis teigiamomis savybėmis, tuo jis bus brangesnis.

Neseniai 15min rašė apie dviejų kambarių butą, kurį galima įsigyti vos už 50 eurų.

„Pačios pigiausios“ teritorijos Lietuvoje titulo priskirti nesiimčiau, nes nemažai šalies vietovių pasižymi ypač prastos būklės turtu parduodamu už sąlyginį „ačiū“. Brangiausias būstas Lietuvoje yra Vilniaus Senamiestyje, Žvėryno mikrorajone, Neringos pusiasalyje, ypač – Nidoje. Pavieniai brangūs būstai ar projektai galimi ir kitose vietose, tačiau paprastai tokie objektai yra netipiniai, išsiskiria ypač dideliu plotu (net jei tai – dviejų kambarių būstas), įrengimo prabanga ir t. t.“, – apžvelgia „Inreal“ grupės investicijų ir analizės vadovas Tomas Sovijus Kvainickas.

„Inreal“ nuotr. /Tomas Sovijus Kvainickas
„Inreal“ nuotr. /Tomas Sovijus Kvainickas

Jam antrina ir „Reala“ vadovaujantis partneris Antanas Kišūnas, sakydamas, kad Vilniaus miesto brangiausiuose rajonuose – Centre, Senamiestyje, Užupyje, Paupyje, Žvėryne, dviejų kambarių senos ir naujos statybos brangiausių butų vidutinė kvadratinio metro kaina – apie 6 300 eurų.

Pasak jo, kitų gyvenamųjų rajonų, kokiame didmiestyje jie bebūtų, populiarumą bei būsto kainas juose labiausiai lemia atstumas nuo centrinės miesto dalies, susisiekimo, techninės bei socialinės infrastruktūrų išvystymas, vieno ar kito rajono plėtros galimybės, reputacija.

Pigiausi naujos ar naujesnės statybos butai dažnu atveju, anot jo, yra rajonuose labiau ar labai nutolusiuose nuo centrinių miestų dalių, su prasta infrastruktūra, apleisti ar labai prastos būklės, taip pat nemažos įtakos, anot A.Kišūno, buto kainai turi būsto paskirtis – poilsio, kūrybinių dirbtuvių paskirties nekilnojamasis turtas yra pigesnis nei gyvenamosios.

15min aiškinosi, už kiek ir kokį dviejų kambarių butą galima išsirinkti skirtinguose Lietuvos taškuose? Leiskitės į žvalgybas po butus kartu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas