Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paaiškėjo, kas įsikurs buvusios Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje

Investicijų bendrovės „Lords LB Asset Management“ valdomo fondo buvusioje Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje plėtojamame „Vasario 16-osios“ projekte Vilniuje paaiškėjo dar vienas šeimininkas. Čia įsikurs bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“, valdančios prekės ženklus „Caffeine“, „Narvesen“ ir „Lietuvos spauda“, biuras, rašoma pranešime spaudai.
„Reitan Convenience Lithuania“ biuras
„Reitan Convenience Lithuania“ biuras / Bendrovės nuotr.

Bendrovės simpatijas projektas pirmiausia pelnė dėl vietos mieste – pačiame centre, tarp Lukiškių aikštės ir Neries, toj vietoj su dešiniuoju krantu jungiamos pėsčiųjų tilto. „Norime būti arti klientų ir prekybos vietų, kurių dauguma yra miesto centre. Iš naujo biuro bus matoma ir lengvai pasiekiama tiek Baltojo tilto kavinė, tiek CUP, kur įsikūręs pirmas atnaujinto koncepto „Narvesen“, tiek ir visos kitos Senamiesčio ir miesto centro lokacijos“, – sako bendrovės vadovas Saulius Žilėnas.

Naujakurių sąrašui „Vasario 16-osios“ projekte pildantis, ryškėja daugiafunkcio komplekso idėja. Ją akcentuoja ir fondo atstovai. „Džiaugiamės, kad mūsų unikaliame projekte nuomininkų bendruomenę papildys bendrovės „Reitan Convenience Lithuania“ komanda, – teigia „Lords LB Asset Management“ fondo valdytoja Anastasija Pocienė. – Tai yra labai reikšminga, mums siekiant įgyvendinti daugiafunkcio komplekso idėją, kuri suteiks ilgai uždarytai nuo visuomenės kvartalo teritorijai naują veidą ir taps namais inovatyvioms įmonėms. Tikime, kad čia bus puiki erdvė darbui ir kūrybai, išsaugant vietos istorinį paveldą.“

Bendrovės nuotr./„Reitan Convenience Lithuania“ biuras
Bendrovės nuotr./„Reitan Convenience Lithuania“ biuras

Istorinės erdvės – šiuolaikiniam biurui

Skandinaviškos kultūros, Norvegijoje įkurto šeimos verslo atstovų apsisprendimui ypatingą įtaką darė ir tai, kad šios paveldo patalpos turi ypatingą aurą ir savitą istoriją, kurią papildo ir unikali kaimynystė – šalia yra Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčia, garsėjanti karilionų koncertais. Daug metų uždarytos ligoninės teritorija buvo neprieinama visuomenei, todėl projekto kūrėjai rūpinasi, kad vilniečiams ir miesto svečiams taptų miela šio kvartalo centre atsirasianti žalia viešoji erdvė.

Bendrovės biuras įsikurs atskirame, individualų namą primenančiame pastate, ir tai iškart suteikia šeimininkiškumo jausmo. Pro langus atsivers Neries, naujojo miesto centro dešinėje upės pusėje vaizdai. Erdvių interjeru rūpinsis „Mild Studio“ architektų komanda. Jie neslepia ambicijos sukurti biurą, atspindinį bendrovės vertybes ir įkvepiantį siekti naujų tikslų. Architektų laukia kūrybinė užduotis išsaugant istorines ir išskirtines erdves pritaikyti jas šiuolaikiniam biurui.

Planuojama, kad erdvės bus įrengtos 2025 m. birželį. Čia persikels visi administracijos darbuotojai, kurių yra apie 50.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas