Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aruodas.lt: parduodamas išskirtinis būstas sostinės senamiestyje, kurio vertė su laiku tik kils

Jaukūs namai, alsuojantys žavia senamiesčio dvasia – retas nenorėtų mėgautis tuo kasdien. Vilniaus senamiesčio širdyje, Reformatų sinodo rūmuose parduodamas būstas – idealus istorinio paveldo ir šiuolaikinių poreikių derinys, siūlantis erdvės bei išskirtinio stiliaus privilegijas. Šis būstas kupinas istorinės atmosferos, o taip pat tenkina visus šiuolaikinio patogaus gyvenimo reikalavimus.
Būstas Vilniaus senamiestyje
Būstas Vilniaus senamiestyje / Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr.

Dviejų kambarių, funkcionaliai išplanuotas butas įsikūręs unikaliame pastate, kuris yra Vilniaus senamiesčio istorinis objektas.

Aplinka padiktavo savo – apartamentai yra neatsiejama istorijos dalis, menanti praeitį, tačiau drauge tai moderni, išskirtinė ir šiuolaikiško žmogaus poreikiams pritaikyta erdvė.

Balansas tarp istorinių motyvų ir šiuolaikinių sprendimų

Vilniaus Teatro gatvėje parduodamas dviejų kambarių butas vos įžengus pasitinka autentiško, subtiliai klasikinio stiliaus dvelksmu. Interjere vyrauja rafinuotumas, jaukus minimalizmas bei istorinė atmosfera – modernios baldų bei apdailos medžiagos yra dermėje su autentišku plytų bei akmenų mūru, išskirtinio grožio skliautais.

Būsto interjerą kūręs architektas Gediminas Langvinis teigia, kad pagrindinė užduotis, išsikelta įrenginėjant būstą – siekis išsaugoti kiek įmanoma daugiau autentikos bei išlaikyti erdvių, skliautų unikalumą.

„Siekėme išsaugoti istorines nišas bei autentišką sienų apdailą, bet tuo pačiu suteikti jaukumo gyvenamosioms patalpoms. Kadangi namas, kuriame yra butas, renovuotas, atsirado naujų paviršių, tokių kaip betonas, taip pat didesni, modernesnio stiliaus langai. Visa tai reikėjo apjungti į darnią, harmoningą visumą. Kuriant namus dažnai reikėjo pasukti galvą, kur ką palikti, o kur ką geriau paslėpti“, – teigia G.Langvinis.

Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Šio unikalaus ir išskirtinio interjero kūrimas buvo šioks toks iššūkis – reikėjo būti be galo jautriam ir įsiklausyti į namų istoriją. Interjere buvo siekiama išgirsti, ką pasakoja šio seno pastato sienos – pateikti ir eksponuoti tai, kas buvo laiko pamiršta ir apleista bei pritaikyti naujai paskirčiai.

Kuriant erdvę buvo neišvengta ir funkcinių zonų pakeitimų – patalpos pagal pirminę paskirtį nebuvo gyvenamos ir pritaikytos šių dienų komforto standartams.

Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Daug iššūkių pareikalavo inžineriniai, taip pat santechniniai sprendimai, viską tinkamai suplanuoti nebuvo lengva. Skliautų aukščiai kai kuriose vietose buvo itin žemi, o kur dar įspūdingas rūsys su mūro skliautais – visa tai reikalavo atidaus planavimo.

Namų interjeras, kuriam būdingi laikmečio kontrastai, buvo pabrėžtas moderniais apjungimo sprendimais, minimalistiniais baldais bei aksesuarais, taip pat įvairią nuotaiką bei atmosferą kuriančiu apšvietimu. Tačiau visa tai neužgožia, o tik dar labiau pabrėžia esamą autentišką kontekstą.

Pagrindinis šių elementų vaidmuo ir yra sujungti šias laikmečio opozicijas, kad būtų išlaikomas balansas tarp istorinių motyvų ir šiuolaikinių sprendimų.

Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

„Interjere iš tiesų yra kažkiek eklektikos, nes visi baldai modernūs. Daug elementų išskirtinai asketiški, tik iš tikrų, natūralių medžiagų, dar labiau atskleidžiantys autentiškų paviršių grožį. Unikalūs sienų atspalviai, lakoniškų bei griežtų formų baldai, tinkamas apšvietimas, įvairios slėptų šviesų variacijos padeda sukurti prabangaus, bet kartu natūralaus ir jaukaus interjero įspūdį“, – pasakoja G.Langvinis.

Išskirtiniai baldai – vienas iš esminių būsto akcentų. Aplink juos pradeda suktis visi interjero sprendimai. Didžioji dalis baldų – spintos, virtuvės, vaikų lovos – buvo kuriami bei gaminami prisitaikant prie nestandartinių erdvių.

Gaminant baldus buvo naudojamos natūralaus antikinio granito plokštės, stiklai, metalizuoti paviršiai – viskas, kas galėjo būti dermėje su archajiška aplinka. Tad naujuose balduose atsirado tamsinto ir skaidraus stiklo, metalizuotų paviršių tekstūrų, akmens. Visa tai susiliejo į kontrastingą visumą, pabrėžiant skirtingų laikmečių sandūrą.

Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Senamiesčio žavesys ir kiti privalumai

Būstas yra itin patrauklioje Vilniaus vietoje – pro jo langus atsiveria margaspalvis senamiesčio vaizdas. Išskirtinė vieta neabejotinai suteikia visas miesto žmogaus vertinamas privilegijas – šalia kultūros ir pramogų objektai, kavinės ir restoranai, kuriuos galima pasiekti pėsčiomis.

Norintiems trumpam atitrūkti nuo miesto šurmulio ir pasigerėti gamta – visai šalia esantis Reformatų skveras leis atsipalaiduoti, pasimėgauti žaluma.

Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje
Jevgenijos Žukovos-Černovos nuotr./Būstas Vilniaus senamiestyje

Laikui nepavaldūs namai suplanuoti taip, kad būtų patogu ir gera. Ypač patraukli būsto lokacija turėtų sudominti ir aktyvaus laisvalaikio, ir ramių pasivaikščiojimų gryname ore mėgėjus. Butas yra funkcionaliai išplanuotas, tad yra idealus ir šeimos gyvenimui.

Dar vienas iš būsto privalumų – nuosava parkavimo vieta vidinio kiemo teritorijoje. Ne kiekvienas būstas senamiestyje turi privačią parkavimo vietą, tad grįžus po ilgos darbo dienos nereikės ieškoti vietos, kur pasistatyti automobilį.

„Šis būstas turi daug privalumų ir yra skirtas inteligentiškam, išsilavinusiam žmogui, kuris vertina senamiestį, supranta jo trapumą ir unikalumą, suvokia, kad nieko panašaus nėra ir nebus. Tai tiesiog toks vienintelis istoriškai išlikęs ir atgaivintas objektas, kurio vertė su laiku tik kils“ – teigia G.Langvinis.

Atraskite nepriekaištingą harmoniją, kurioje susipina istorija ir šiuolaikiškumas!

Peržiūrėti daugiau buto nuotraukų galite lankomiausiame NT portale Aruodas.lt pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas