Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Parduodamas pirmasis Lietuvoje planetariumas: prašo ne vieno milijono eurų

Parduodamas 749,68 kv. m ploto pirmasis Lietuvos planetariumas. Už šį objektą prašoma 3,9 mln. eurų.
Planetariumas
Planetariumas / Aruodas.lt nuotr.

Planetariumas yra teatrinis pastatas, naudojamas švietimui ir pramogai astronomijos tematika. Pagrindinis daugumos planetariumų atributas yra didelis kupolo formos projekcinis ekranas, kuriame atkartojamas astronominių ir danguje matomų kūnų judėjimas.

Pirmasis planetariumas Vilniuje buvo įkurtas 1962 m. J. Basanavičiaus gatvėje, netoli buvusio kino teatro „Lietuva“ (dabar – MO muziejaus).

„Statinyje išsaugotos lubų freskos, pagrindinėje salėje besipuikuojantis šešių metrų kupolas. „Aketuri architektai“ studija, pasirengusi projekto plėtrai, užtikrins, jog autentiškos erdvės būtų patogiai pritaikytos jūsų individualiems verslo poreikiams“, – pasiūlymas įsigyti šį objektą pasirodė nekilnojamojo turto skelbimų portale Aruodas.lt.

Teigiama, kad numatytos estetiškos bendrosios zonos, plačios vitrinos, parkavimo vietos kieme. Be to, pastatas gali būti padalintas į tris dalis (235, 218 ir 237 kv.m) su atskirais įėjimais, visas pastatas ar atskiros dalys taip pat gali būti ir nuomojamos.

Dabar – tai maitinimo paskirties pastatas, tačiau naujų šeimininkų rankose paskirtis gali keistis. Nurodoma, kad yra parengtas rekonstrukcijos ir paskirties keitimo į administracinę projektas bei leidimas statybai.

Šalia šio objekto – jam priklausantis 11,91 a. sklypas, pro jo langus atsiveria vaizdai į Senamiestį, MO muziejų, „Gallery 4A“ projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas