Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pasirengimas NATO viršūnių susitikimui: viešbučio darbas nesikeitė, išskyrus vieną niekuomet čia nematytą detalę

Primena oro uostą? Taip, tikrai. Dėl svečių ir darbuotojų saugumo sostinės viešbutis „Pacai“ sekmadienį įrengė bagažo skenavimo ir įeinančiųjų patikros postą.
Saugumo patikros varteliai viešbutyje „Pacai“
Saugumo patikros varteliai viešbutyje „Pacai“ / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Neįleis pašalinių, įrengs patikros postą

Pasiruošimo NATO viršūnių susitikimui Vilniuje darbai jau beveik baigti. Viešbučiai pasirengė priimti delegacijas su aukščiausiais šalių vadovais priešakyje.

Vienas iš tokių, kurie duris atvers, delegacijoms – „Pacai“. Šio viešbučio pardavimų direktorius Donatas Mekionis 15min patvirtino, kad priims dvi delegacijas, tačiau dėl saugumo negalėjo atskleisti, kas tiksliau gyvens viešbutyje.

Dėl saugumo imtasi ir kitų priemonių. Liepos 10-12 d. į viešbutį galės patekti išskirtinai tik NATO viršūnių susitikimo delegacijos ir darbuotojai.

„Įėjimas – tik su leidimais. Mūsų darbuotojai turi išduotus leidimus, jie patikrinti saugumo. Tikrino jų asmeninius duomenis. Be to, nei į restoraną, nei į SPA nieko, išskyrus delegacijas, neįleidžiame. Viešbutis šiomis dienomis skirtas tik delegacijoms“, – komentavo D.Mekionis.

Jo teigimu, dėl saugumo bus įrengta ir bagažo skenavimo įranga.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Saugumo patikros varteliai viešbutyje „Pacai“
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Saugumo patikros varteliai viešbutyje „Pacai“

„Kaip oro uoste. Net oficialios delegacijos, kuri oro uoste bus patikrinta, bagažai dar bus perleisti per skenavimo įrangą viešbutyje“, – atskleidė D.Mekionis.

Keitė pusryčių grafiką

Pagrindinė delegacija, pasak jo, atvyksta pirmadienį, tad ruošiantis ją sutikti sekmadienį įrengtas šis patikros postas.

Paklaustas, ar teko keisti kažką daugiau, pašnekovas tikino, kad svarbių asmenų viešnagė viešbutyje smarkiai nesiskirs nuo įprastos.

„Delegacija atvyksta dirbti, ne pramogauti, tad reikalavimai minimalūs. Esame paankstinę pusryčių laiką. Įtempta dienotvarkė, todėl pratęstas maisto užsakymo į kambarį laikas. Daug vietų maitinimo uždaryta, tad svarbu, kad turėtų žmonės, kur pavalgyti“, – teigė D.Mekionis.

Pasak jo, taip pat buvo susitarta su tiekėjais, kad šie savo produktus, tarp jų – švarią patalynę, maistą, gėrimus, pristatys iki prasidedant NATO viršūnių susitikimui, daugiausia penktadienį, mat galimybės tuomet patekti į viešbutį jau bus apribotos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas