Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pora per du mėnesius pastatė namą ant vandens: atskleidė, kiek kainavo

Porai, mėgstančiai vandens sportą ir dažnai leidžiančiai laiką prie ežero Šiaurės Karolinoje, plaukiojantis namas ant vandens buvo ideali vieta, kurioje jie galėtų apsigyventi, rašo „Business Insider“.
Namelis ant vandens
Namelis ant vandens / Keeping Afloat w/ The Joneses nuotr.
Temos: 2 Statybos Namas

„Mes nuolat pravažiuodavome pro plūduriuojančius namelius. Mintyse vis galvojau: „Dieve, ką aš turiu padaryti gyvenime, kad galėčiau tokį įsigyti?“ – „Business Insider“ pasakojo 27 metų Sarah Spiro. „Tai būtų mano didžiausia svajonė – turėti visus savo pomėgius prie pat namų slenksčio.“

S.Spiro ir jos partneriui, 40 metų Brandonui Jonesui, laimei, šią svajonę pavyko paversti realybe prieš trejus metus, kai jie nusipirko pirmąjį namą ant vandens.

Tačiau po dvejų metų porai pasitaikė galimybė statyti naują, didesnį plaukiojantį namą „nuo nulio“ – ir jie ja pasinaudojo.

„Mums tai atrodė kaip laimėjimas, nes galėjome šiek tiek padidinti plotą, turėti kambarį svečiams ir vietą, kurioje galėtume priimti savo draugus ir šeimą“, – sakė S.Spiro.

Pastatė per du mėnesius

Sutuoktiniai naująjį 360 kvadratinių metrų plūduriuojantį namą su 400 kvadratinių metrų ploto prieplauka pasistatė per du mėnesius.

„Tai buvo labai greitai, bet mes dirbome prie savo namo kiekvieną dieną, po 8-10 valandų, be perstojo“, – pridūrė S.Spiro.

Per tuos du statybų mėnesius pora gyveno savo ankstesniame name, esančiame ant to paties ežero.

„Tai buvo viena iš didelių paskatų užbaigti naujojąjį namą, nes kiekvieną dieną galvojome, kad vis dar gyvename ankstesniame būste, negalime jo nuomoti“, – sakė S.Spiro.

Moteris apskaičiavo, kad plaukiojančiam namui pastatyti jie išleido apie 90 000 JAV dolerių (82 670 eurų). Į šią sumą įskaičiuota ir prieplauka, jiems tiekiamas ir miesto vanduo.

Moteris pasakojo, kad jai šiame name labiausiai patinka aukštos lubos, padedančios atverti erdvę.

Pro namo langus atsiveria puikus vaizdas į vandenį.

Savo patirtimi pora dalijasi „Instagram“, „TikTok“ ir „YouTube“.

Moteris sakė, kad gyvenimas name ant vandens ne taip jau ir skiriasi nuo buvimo įprastame būste, ir dauguma žmonių nustebs sužinoję, koks patogus gyvenimo būdas tai iš tikrųjų yra.

„Tiesiog pabandykite. Ir jei jums nepatiks, galiu garantuoti, kad kam nors kitam patiks. Jūs tikrai galėsite tokį būstą perparduoti už gerą kainą, nes tokie namai nėra labai paplitę“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas