Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda antrasis Ąžuolyno bibliotekos modernizacijos etapas

Dar šių metų sausio mėnesį po pirmojo modernizacijos darbų etapo atsivėrusi ir visus sužavėjusi modernizuota Ąžuolyno biblioteka, įsikūrusi Radastų g. 2, Kaune, ruošiasi naujiems bibliotekos modernizacijos iššūkiams – pasirašyta sutartis dėl antrojo etapo projektavimo darbų su vienais iš pažangiausių projektuotojų Lietuvoje – UAB "Aplan", rašoma Ąžuolyno bibliotekos pranešime spaudai.
Ąžuolyno biblioteka
Ąžuolyno biblioteka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Biblioteka, patekusi tarp keturių įspūdingiausių pasaulio bibliotekų ir nominuota prestižiniam IFLA 2024 m. apdovanojimui už išskirtinę architektūrą ir dizainą, planuoja tęsti atsinaujinimo kelią išlaikydama dizaino liniją.

Antrojo etapo metu bibliotekoje bus įrengtos naujos, išskirtinės erdvės bei pasiūlytos patrauklios ir aktualios paslaugos visoms kartoms:

Pirmajame aukšte – Vaikų ir šeimų centras, Jaunimo skaitykla bei Restauravimo centras. Antrajame aukšte – lankytojų taip trokštama ir laukiama kavinė, taip pat Mokymų klasė, moderni Konferencijų salė. Trečiajame aukšte įsikurs Meno ir muzikos skaitykla, Mediatekos erdvė, Fotostudija, Garso įrašų studija, Vaizdo kūrybos erdvė ir kt. Ketvirtajame aukšte Kauno mylėtojai galės lankytis Kaunistikos skaitykloje, čia taip pat bus įkurtas Skaitmeninimo centras, Senosios knygos muziejus bei Senųjų ir retų spaudinių skaitykla.

Bene įstabiausias šios modernizacijos akcentas – vyšnia ant torto – įspūdinga terasa ant stogo, tapsianti naujuoju traukos centru ne tik skaitytojams, bet ir visam miestui. Tai bus erdvė, kurioje Kauno gyventojai galės mėgautis vaizdais į unikalų Tarpukario modernizmo Žaliakalnį ir net Senamiestį bei dalyvauti kultūros renginiuose po atviru dangumi.

Šis modernizacijos etapas neabejotinai pavers Ąžuolyno biblioteką dar ryškesniu kultūros centru Kaune, o gal net ir pasauliniame kontekste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant