Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Priklausomybės ligų centro Panevėžio filialo laukia didysis kraustymasis: prasidėjo remonto darbai

Respublikinis priklausomybės ligų centro Panevėžio filialas ruošiasi pokyčiams, naujam etapui. Jau pradėti Tinklų g. 8 esančio pastato ir sklypo remonto darbai.
Tinklų g. 8 Panevėžyje esančio pastato ir sklypo remonto darbai
Tinklų g. 8 Panevėžyje esančio pastato ir sklypo remonto darbai / „Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Atnaujinus šį pastatą, kuriame anksčiau dirbo kriminalistai, o prieš juos – antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“, kitų metų vasarą bus perkeltas visas Panevėžio priklausomybės centras, šiuo metu esantis Elektronikos gatvėje.

Prasidėjo atnaujinimo darbai

RPLC Panevėžio filialo direktorius Darius Mačiulis naujienų portalui JP patvirtino, kad jiems paskirtame pastate Tinklų gatvėje vyksta statybos.

„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Tinklų g. 8 Panevėžyje esančio pastato ir sklypo remonto darbai
„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Tinklų g. 8 Panevėžyje esančio pastato ir sklypo remonto darbai

„Sutartis dėl RPLC Panevėžio filialo Tinklų gatvėje esančio pastato ir sklypo remonto darbų pasirašyta su rangovu „Ilgas amžius“ dar rugpjūčio 3 dieną. Rugpjūčio 12-ąją, pasirašius statybvietės perdavimo aktą, pastate oficialiai pradėti atnaujinimo darbai“, – aiškino įtaigos vadovas.

Pritaikys gydymo veiklai

Pasak Panevėžio priklausomybės centro direktoriaus, 1391,26 kv. m. pastate numatyta pilnai atlikti visus išorės ir vidaus remonto darbus.

„Bus atnaujinti stogas, langai, durys, apšiltintas ir atnaujintas pastato fasadas, atnaujinti šildymo, vandens, nuotekų, elektros tinklai. Visos patalpos bus įrengtos taip, kad jos būtų pritaikytos gydymo veiklai. Šalia pastato esančiame sklype numatyta įrengti 40 vietų automobilių parkavimo aikštelę, sutvarkyti poilsio aikštelę, pėsčiųjų takus, kiemo aikšteles ir atnaujinti sklype esančias žaliąsias zonas. Teritorija bus aptverta tvora ir įrengta nauja apšvietimo sistema“, – pristatė D.Mačiulis, kokie darbai bus atlikti Tinklų gatvėje ir sakė, kad sutarties vertė – 3,3 milijonai eurų, o projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

Atlieka svarbų darbą

Panevėžio priklausomybės centro direktorius aiškino, kad jų įstaiga atlieka labai svarbu darbą.

„Dirbame tam, kad pacientai gautų kuo geresnes paslaugas. Todėl patalpos, kuriuose vyksta gydymas, yra svarbi gydymo dalis. Tad atnaujintame pastate veiks 28 lovų stacionariniai skyriai – abstinencijos gydymo ir stacionarinės psichosocialinės reabilitacijos, ambulatorinis skyrius bei administracija. Tikimės, kad iš pagrindų sutvarkytose naujose patalpose pagerės pacientų gydymo ir darbuotojų darbo sąlygos“, – teigė D.Mačiulis ir sakė per metus stacionare gydomi apie tūkstantis pacientų.

Nupirko panevėžietis

Priminsime, kad 2019 metais statinius Elektronikos gatvėje, kur dar veikia Priklausomybės ligų centras, nusipirko didmenine prekyba elektronikos komponentais bei įranga automobilių bei elektronikos pramonei užsiimanti įmonė „Anaris“. Šiai ketverius metus gyvuojančiai bendrovei vadovauja panevėžietis verslininkas Andrius Zigmantas.

A.Zigmantas yra užsiminęs, kad daugiau nei 4 tūkst. kv. m ploto pastatas ant Ekrano marių kranto galėtų tarnauti paslaugų sektoriuje. Visgi, pasak verslininko, tai nebus nei viešbutis, nei gydymo įstaiga, nors būtent tokia iki šiol buvo įregistruota statinio paskirtis.

Šis pirkinys kartu su žemės sklypu kainavo per 260 tūkstančių eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas