Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rekonstruojamos pirmojo Lietuvos planetariumo erdvės: istorinis pastatas atveriamas verslui

Vilniaus Senamiestyje, šalia MO muziejaus esančios pirmojo šalyje planetariumo erdvės atveriamos nuomai, o istorinis trijų aukštų pastatas yra paruoštas rekonstrukcijai, rašoma pranešime spaudai.
Planetariumas
Planetariumas / Bendrovės nuotr.

J.Basanavičiaus g. 4 įsikūręs trijų aukštų pastatas duris atvėrė 1962-aisiais, jį Vilniui pritaikė šalia buvusį „Lietuvos“ kino teatrą projektavęs architektas J. Kasperavičius. Jis suprojektuotas kaip pirmasis šalyje planetariumas. 767 kv. .m šiuo metu nuomai atveriamame plote įsikūrė administracinės erdvės ir 146 vietų salė, virš kurios įrengtas 6 m aukščio ir 12,3 m skersmens kupolas, interjerą vis dar puošia originali dailininko I.Ločerio freska.

„Tai – vienetinė galimybė norintiems įsikurti įdomiose, turtingą istoriją turinčiose patalpose, nes tokių statinių Vilniuje nėra daug ir nuomininkai juose keičiasi retai.

Bendrovės nuotr./Ofisas
Bendrovės nuotr./Ofisas

Tačiau svarbu kalbėti ir apie racionalius faktorius: „Aketuri architektai“ komandai atlikus rekonstrukciją, šios erdvės prestižinėje miesto vietoje taps estetiškos, modernios, patogios, energiškai efektyvios ir lanksčiai pritaikytos konkretiems nuomininko poreikiams“, – sako UAB „Donleta“ direktorius Laurynas Ginaitis.

Aukštomis lubomis ir įspūdingais vitrininiais langais išsiskiriantį planetariumą per 20 veiklos metų aplankė 4 mln. Lietuvos gyventojų, kol 1989-aisiais jis persikėlė į dabartines patalpas Konstitucijos prospekte, o Basanavičiaus gatvėje įsikūrė žinomas restoranas.

„Pastatas yra sumaniai suprojektuotas, todėl jo plotas, esant poreikiui, lengvai gali būti dalinamas į tris atskiras dalis, kiekviena iš jų turi atskirus įėjimus. Tai suteikia galimybę čia įsikurti įmonių grupei ar keliems skirtingiems nuomininkams, be to, patalpos puikiai tinka tiek biurams, tiek – paslaugų, prekybos erdvėms“, – teigia L.Ginaitis.

Bendrovės nuotr./Interjeras
Bendrovės nuotr./Interjeras

Bendras 767 kv. m plotas gali būti dalinamas į apylyges dalis: 235 kv. m, 218 kv. m ir 237 kv. m. Pirmasis pastato aukštas užima 535 kv. m plotą, kuriame kadaise buvo įrengtas erdvus vestibiulis, atsivėręs į Basanavičiaus gatvę, dar 169 kv. m, pritaikyti laisvalaikio zonai, yra pastato rūsyje, 63 kv. m – antrajame aukšte. Naujiesiems nuomininkams taip pat priklausys 5 automobilių stovėjimo vietos vidiniame pastato kieme.

„Modernios ir šiuolaikiškos patalpos verslui Vilniaus Senamiestyje yra retas radinys – verslo centrai kuriasi atokiau nuo šios miesto dalies, o joje esančios erdvės dažnai – ilgaamžės, nepritaikytos šiuolaikinio verslo poreikiams.

Todėl pirmasis šalies planetariumas užpildys nišą. Taps pačioje miesto širdyje, šalia tokių objektų, kaip MO muziejus (į būsimas verslo erdves patekti bus galima tiesiai iš atnaujinto ir traukos tašku tapusio MO muziejaus kiemo - Vingrių šaltinių skvero, taip pat - Vingrių, Basanavičiaus gatvių), postmodernistinė galerija „Gallery 4A“, Trakų bei Vokiečių gatvės, įsikūrusiomis visiškai moderniomis erdvėmis šiuolaikiniam verslui.

Bendrovės nuotr./Planetariumas
Bendrovės nuotr./Planetariumas

Tai – ne tik svarbus aspektas įmonės veiklos efektyvumui, įvaizdžiui bet ir darbdavio patrauklumui rinkoje, kurioje dėl talentingų darbuotojų vyksta vis aršesnė konkurencija“, – sako „Newsec“ Tarpininkavimo grupės vadovė Lietuvoje Jurgita Ragaišė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas