Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rekordinis vasaros aukcionas: parduotos buvusios VAT patalpos

Turto banko elektroniniame aukcione už beveik 3 mln. eurų parduota daugiau nei 2269 kv. m pastato, esančio Pamėnkalnio g. 21, dalis. Kartu su pastato dalimi parduota ir 0,0963 ha sklypo dalis, rašoma Turto banko pranešime spaudai.
Pamėnkalnio g. 21
Pamėnkalnio g. 21 / Bendrovės nuotr.

Anksčiau šiame pastate, esančiame Vilniaus centrinėje miesto dalyje, buvo įsikūrusi Vadovybės apsaugos tarnyba (VAT). Pastarajai persikėlus į atnaujintas šiuolaikiškas patalpas Naujamiestyje, T.Ševčenkos g. 13, atsilaisvinusios patalpos parduotos aukcione.

Vilniaus centre parduotas objektas yra strategiškai patogioje vietoje, netoli yra Lukiškių aikštė, Gedimino pr. bei Tauro kalnas.

„Tai brangiausiai parduotas objektas Turto banko aukcionuose šią vasarą. Šių patalpų patrauklumu neabejojome nuo pat pradžių, kadangi tokio dydžio objektų, esančių centrinėje miesto dalyje, rinkoje šiuo metu nėra daug. Tikėtina, kad ateityje jų skaičius tik dar labiau mažės“, – sako Turto banko Pardavimų departamento Turto pardavimų skyriaus vadovė Indrė Kajokienė.

Už parduotą turtą gautos lėšos bus skirtos Turto banko vykdomiems modernizacijos projektams finansuoti.

Per artimiausius trejus metus Turto bankas planuoja parduoti valstybei nereikalingo turto už 120 mln. eurų. Gautos lėšos, kartu su ES parama ir valstybės perskolintomis lėšomis bus investuojamos į valstybės pastatų statybą, atnaujinimą, pritaikymą neįgaliesiems, energetinio efektyvumo ir energijos gamybos priemones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas