Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 28

„Rewo“ statytuose projektuose – staigmenos rezervavusiems būstą: pirkėjai teigia, kad kaina išaugo 10–50 proc.

Bendrovė „Rewo“ vėl sulaukė nemalonaus dėmesio – šį kartą iš pirkėjų, pasirašiusių preliminarias sutartis dėl būstų šios įmonės valdomuose projektuose sostinėje. Kai kurie pirkėjai pasijuto įsprausti į kampą – esą nesutikus su padidinta rezervuoto būsto kaina projekte „Skvero namai“, sutartis gali būti nutraukta vienašališkai, o būstas kitiems parduotas gerokai brangiau. „Rewo“ vadovas pripažįsta, kad susidūrė su iššūkiais.
„Rewo“ valdomas projektas „Skvero namai“
„Rewo“ valdomas projektas „Skvero namai“ / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Įmonė „Rewo“ yra projekto „Skvero namai“ valdytoja.

Į 15min kreipėsi Antanas (vardas pakeistas, tačiau redakcijai žinomas), pasakodamas, kad įmonė „Rewo“ pirkėjams, sudariusiems preliminarias sutartis, kuriose buvo nustatyta nekintanti būsto kaina „Skvero namų“ projekte, Naujamiestyje, gyvų susitikimų metu vardija naujus skaičius.

„NT kompanija „Rewo“ nesąžiningai elgiasi su savo pirkėjais. Pradžioje – skandalingai be leidimo greta vystomo projekto iškirsti brandūs medžiai, dabar – peržiūrima kainodara ir gerokai išaugusios būsto kainos pirkėjams, jau turintiems preliminarias sutartis“, – piktinosi Antanas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus meras „Rewo“ žada bausmę: daugiau nei 100 tūkst. eurų bauda ir 1000 atsodintų medžių.

Pasak vyro, susiklostė situacija, kad, praėjus dvejiems metams nuo būsto rezervacijos, namas pastatytas, atėjo pirkimo diena, bet pardavėjas esą daro viską, kad buto rakteliai neatsidurtų butus rezervavusių pirkėjų rankose. Anot Antano, kol rezervuoti butai stovi užrakinti, pardavėjas diktuoja naujas sąlygas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Rewo“ valdomas projektas „Skvero namai“
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./„Rewo“ valdomas projektas „Skvero namai“

Kainų kėlimą, pasak Antano, „Rewo“ argumentuoja išaugusiomis statybų sąnaudomis. Beje, analogiška situacija esą nutiko ir kitame įmonės valdomame projekte „MO GARDEN“ Pilaitėje.

Įmonės vadovas neneigia susidūręs su iššūkiais. Jo teigimu, pritrūkus statybinių medžiagų, kylant jų kainoms, statybų biudžetas išties augo, tačiau jis tvirtina, kad šiuose projektuose vienašališkai nutrauktų sutarčių nebūta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas