Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusai išpardavinėja sodybas Suomijoje – pirkėjų prašo mainų arba rublių

Nuo praėjusios savaitės, kai Suomijoje pasklido žinia apie planą sugriežtinti reikalavimus nekilnojamojo turto savininkams, „Avito“ svetainėje paskelbta bent keliolika naujų pasiūlymų, skelbia Suomijos nacionalinio transliuotojo portalas yle.fi.
Namelis
Namelis / 123rf.com nuotr.

Kelios dešimtys skelbimų buvo paskelbti ir anksčiau šią vasarą. Pavyzdžiui, parduodamas nekilnojamasis turtas palei rytinę sieną Pietų Karelijoje.

Kaip skelbia yle.fi, skelbimus vienija tai, kad pardavėjai norėtų sudaryti sandorius rubliais arba pasiūlyti mainus į nekilnojamąjį turtą Rusijoje.

Pavyzdžiui, namo Savitaipalėje, kurio kaina yra apie 160 tūkst. eurų, pardavėjas pabrėžia, kad už pirkinį reikėtų atsiskaityti rubliais.

Rautjarvio mieste 62 tūkst. eurų kainuojančio namo pardavėjas sako, kad namelis taip pat gali būti perkamas ne tik rubliais, bet ir barteriniais mainais.

Jis domisi nekilnojamuoju turtu Sankt Peterburge arba aplinkinėje Leningrado srityje.

Už rublius taip pat galima nusipirkti kotedžą Imatroje arba prabangų kotedžą Pumaloje, kainuojantį daugiau nei milijoną eurų, rašo yle.fi.

Eis griežtesnių ribojimų keliu

Suomija žada griežtinti reikalavimus į šalį atvykstantiems Rusijos piliečiams, kurie čia turi nekilnojamojo turto.

Nuspręsta, kad dabartiniai apribojimai nebūtinoms kelionėms turėtų būti toliau taikomi ir dar turėtų būti sugriežtinti, „kad būtų išvengta pažeidimų“, rašo yle.fi.

Reaguodama į Rusijos invaziją į Ukrainą, Suomija praėjusių metų rugsėjį pradėjo gerokai riboti vizų išdavimą Rusijos piliečiams.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos konsulinių paslaugų generalinio direktoriaus Jussi Tannerio, konkrečios politikos dėl atvykimo taisyklių sugriežtinimo nėra.

AFP/ „Scanpix“ nuotr./Rusijos ir Suomijos pasienis
AFP/ „Scanpix“ nuotr./Rusijos ir Suomijos pasienis

Tačiau jis teigė, kad planuojama atidžiau tikrinti Rusijos piliečių, turinčių nekilnojamojo turto Suomijoje, atvykimą. Šiuo metu galiojantys apribojimai leidžia atvykti rusams, turintiems nekilnojamojo turto Suomijoje, atlikti būtinus priežiūros darbus.

„Planuojama, kad ateityje nekilnojamojo turto savininkai turės įrodyti, kad jų turto priežiūros darbams iš tikrųjų reikalingas savininko dalyvavimas“, – paaiškino J.Tanneris.

Taip pat planuojama sumažinti vizų, išduodamų rusams, norintiems laikyti stojamuosius egzaminus į mokyklas, skaičių ir leisti jas gauti tik tiems, kurie pretenduoja į studijų programas, rašo yle.fi.

Be to, planuojama apriboti rusų atvykimą į šalį verslo tikslais.

Galutinis sprendimas dėl įvažiavimo apribojimų sugriežtinimo turi būti patvirtintas šalies vyriausybės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas