Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Rusai Kryme bando parduoti iš Lietuvos piliečio atimtą prabangų viešbutį: prašo milijardo rublių

Jaltoje nacionalizuotą penkių žvaigždučių viešbutį, priklausiusį Lietuvos piliečiui, rusai mėgina parduoti aukcione už beveik 1 mlrd. rublių (šiandienos kursu – apie 10 mln. eurų). Pirmasis aukcionas neįvyko dėl to, kad nebuvo jokio susidomėjimo.
„Villa Elena“
„Villa Elena“ / Viešbučio nuotr.

2023 m. gegužės mėn. nacionalizuotą penkių žvaigždučių viešbutį „Villa Elena“ Jaltoje, esančioje okupuotame Kryme, anksčiau priklausiusį Lietuvos verslininkui Igoriui Kolui, vadinamasis Krymo Respublikos turto valdymo direktoratas gegužę pateikė aukcionui.

Pranešama, kad parduodamame pastate yra daugiau kaip 30 viešbučio kambarių ir apartamentų su baldais, namų apyvokos daiktais ir buitine technika. Sklypui taip pat priklauso automobilių stovėjimo aikštelės ir baseinas.

Apie tai pranešė vietos naujienų tinklapis crimea.kp.ru.

Tiksli kaina – 919,575,500 rublių arba 9,7 mln. eurų šiandienos kursu.

Skelbta, kad „priešišką veiklą“ prieš Rusiją vykdantis I.Kolas taip pat valdo bendroves „Dudnik LLC“, „Stabilnost LLC“, „Secunda LLC“, „Intur-Premier LLC“, „Zodiak-Omega LTD LLC“ ir „Intur Yalos LLC“.

Pirmasis aukcionas turėjo vykti gegužės 27 d., tačiau jis nebuvo sėkmingas. Neatsirado nei vieno žmogaus, kuris norėtų įsigyti tokią vilą esančią šiame Rusijos okupuotame pusiasalyje, rašo crimea-news.com.

Ateityje ketinama surengti antrą aukcioną šiai vilai, tačiau kainos mažinti neplanuojama.

Vietos naujienas dengianti žiniasklaidos priemonė crimea-news.com. ironizuodama stebisi, galbūt Rusijoje pritrūko oligarchų.

Vis dėlto, vienu pagrindinių aspektų galėjo tapti suintensyvėję Ukrainos kariuomenės veiksmai. Kaip nurodė politikos naujienų leidinys „Politico“, Kyjivas vis labiau trukdo Rusijai aprūpinti okupuotą Krymo pusiasalį. Dėl Ukrainos vykdomos kampanijos, nukreiptos prieš oro gynybą, geležinkelio linijas ir vandens jungtis, Rusijai vis sunkiau išlaikyti neteisėtai aneksuotą Krymą.

2022 m. spalio 18 d. neteisėtos Krymo Valstybės tarybos deputatai priėmė įstatymą, kuriuo pritarė galimybei nedraugiškų užsienio valstybių ir jų piliečių turtą už akių pripažinti respublikos nuosavybe.

Pakeitimai turi įtakos žemės sklypams ir kitam kilnojamajam ir nekilnojamajam turtui, kuris šiems asmenims priklausė nuo vasario 24 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius