Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Saudo Arabijoje iškils milžiniškas kubo formos dangoraižis, galintis sutalpinti 20 „Empire State Building“

Saudo Arabija šiuo metu išgyvena neregėtą statybų bumą. Greta anksčiau paskelbto 170 km ilgio dangoraižio ir gigaprojekto „Qiddiya“ atsiranda dar vienas ambicingas projektas, pavadintas „Mukaab“. Jį sudarys didžiulis kubo formos dangoraižis, kurio viduje bus įrengtas sukamasis bokštas, rašo newatlas.com.
Dangoraižio „Mukaab“ projektas
Dangoraižio „Mukaab“ projektas / „New Murabba/PIF/SWNS“ nuotr.

„Mukaab“ sieks 400 m aukštį, o tai reiškia, kad aukščiausių pasaulio dangoraižių reitinge jis užims maždaug 41 vietą. Jo dekoratyvi išorė įkvėpta tradicinės islamo architektūros, o viršuje bus įrengtas sodas ant stogo.

Statinio vidaus plotas bus apie 2 kvadratinius kilometrus (0,77 kvadratinės mylios), o Saudo Arabijos vyriausybės viešųjų investicijų fondas teigia, kad teoriškai jo užtektų 20 „Empire State Buildings“ (102 aukštų dangoraižis, stovintis Niujorke, Manhatane) pastatų. Tačiau įdomiausias dalykas, susijęs su jo vidumi, yra ne tik jo dydis, bet ir didelis suktas bokštas, kuris bus jo centre.

123rf.com nuotr./Empire State Building
123rf.com nuotr./Empire State Building

„Įsivaizduokite jį iš esmės kaip didelę dėžę su bokštu viduje. Jis apims bokštą ant spiralinio pagrindo, kuris bus aukščiausios klasės svetingumo vieta su daugybe mažmeninės prekybos, kultūros ir turizmo objektų, kartu su gyvenamaisiais ir viešbučių vienetais, komercinėmis erdvėmis ir poilsio patalpomis“, – paaiškino Saudo Arabijos viešųjų investicijų fondas.

Be to, „Mukaab“ viduje taip pat bus įrengta tam tikra holografinė patirtis, kuri, kaip pranešama, bus naudojama povandeninėms ir keistoms nežemiškoms scenoms vaizduoti.

Projektą vykdo „New Murabba Development Company“, kuriai vadovauja Saudo Arabijos princas Mohammedas bin Salmanas. Tikimasi, kad jis bus baigtas iki 2030 m.

Pažvelkite, kaip atrodys šis dangoraižis:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas